Recept na tieto uhorky mám od mojej švagrinej, sú naozaj veľmi chutné – jemne pikantné a dokonalé ako príloha ku grilovanému mäsku. Minulý rok sme urobili na skúšku len 3 poháre, teraz ich urobím aspoň 30. Sú naozaj vynikajúce a rýchlo sa míňajú. Robím ich ja, švagriná aj svokrovci – celá rodina!
Postup:
2,5 kg uhoriek
3 lyžice soli
6 cibúľ
Nálev:
1 lyžica kôpru (jemne nakrájaného)
6 dl octu
4 dl cukru (merala som ho v odmerke na tekutiny)
1 lyžička mletého čierneho korenia
1 lyžička kari korenia
1 lyžička chilli
Postup:
Uhorky a cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme a necháme 2 hodiny odstáť. Uhorky pustia vodu, ktorú vytlačíme a zalejeme nálevom. Ten pripravíme z octu, cukru, korenín – zmiešame a necháme prevariť. Zalejeme uhorky, pridáme kôpor a premiešame. Navrstvíme do pohárov, zavíčkujeme a zavárame na 70 stupňoch 20 minút.