Našťastie som tieto lievanceurobila hneď z dvojitej dávky a spravila som dobre, po palacinkách sa len zaprášilo. Ide o vynikajúci recept – nie sú to klasické kysnuté lievance, ani tenučké palacinky, aké bežne poznáte. Cesto je veľmi vláčne a vďaka jabĺčkam krásne šťavnaté, určite odporúčam.
Potrebujeme:
- 18 dkg hladkej múky
- 2,5 dl mlieka
- 6 dkg masla
- 1 veľké jablko
- 1 vajce
- 1 lyžica cukru
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- pol lyžičky mletej škorice
Postup:
Vo veľkej mise zmiešajte rozpustené maslo, vajcia, mlieko a potom pridajte malé kúsky jabĺk (nakrájané na plátky alebo nastrúhané).
Do samostatnej misky preosejte múku, pridajte prášok do pečiva, škoricu a cukor. Suché a mokré ingrediencie zamiešajte spolu a vymiešajte jednotnú zmes.
Na panvici zahrejeme trochou oleja a lyžičkou zo zmesi dávkujeme jednotlivé palacinky. Môžete si pripraviť menšie alebo väčšie palacinky. Pečieme na obidvoch stranách, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Posypeme škoricovým práškovým cukrom. Veľmi chutné, vyskúšajte!
Recept od autora Lászlóné Edit Vass
zdroj: egyszerugyorsreceptek