plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kto pozná toto cesto s jablkami a škoricou, nič iné už nehľadá – lievance ako páperie: Pripravte hneď z dvojitej dávky!

Našťastie som tieto palacinky urobila hneď z dvojitej dávky a spravila som dobre, po palacinkách sa len zaprášilo. Ide o vynikajúci recept - nie sú to klasické lievance, ani tenučké palacinky, aké bežne poznáte. Cesto je veľmi vláčne a vďaka jabĺčkam krásne šťavnaté, určite odporúčam.

Našťastie som tieto lievanceurobila hneď z dvojitej dávky a spravila som dobre, po palacinkách sa len zaprášilo. Ide o vynikajúci recept – nie sú to klasické kysnuté lievance, ani tenučké palacinky, aké bežne poznáte. Cesto je veľmi vláčne a vďaka jabĺčkam krásne šťavnaté, určite odporúčam.

Potrebujeme:

  • 18 dkg hladkej múky
  • 2,5 dl mlieka
  • 6 dkg masla
  • 1 veľké jablko
  • 1 vajce
  • 1 lyžica cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • pol lyžičky mletej škorice

Postup:

Vo veľkej mise zmiešajte rozpustené maslo, vajcia, mlieko a potom pridajte malé kúsky jabĺk (nakrájané na plátky alebo nastrúhané).

Do samostatnej misky preosejte múku, pridajte prášok do pečiva, škoricu a cukor. Suché a mokré ingrediencie zamiešajte spolu a vymiešajte jednotnú zmes.

VLUU L110, M110 / Samsung L110, M110

Na panvici zahrejeme trochou oleja a lyžičkou zo zmesi dávkujeme jednotlivé palacinky. Môžete si pripraviť menšie alebo väčšie palacinky. Pečieme na obidvoch stranách, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Posypeme škoricovým práškovým cukrom. Veľmi chutné, vyskúšajte!

Recept od autora Lászlóné Edit Vass

zdroj: egyszerugyorsreceptek

Najlepšie recepty na dnes