plny-hrniec_transparent_negativ.png

Alpská knedľa z hrnčeka: Ochutnala som to pred rokmi na dovolenke v Rakúsku a lepšiu knedľu som v živote nejedla!

Výborný recept na parenú knedľu, ktorá u nás v rodine nemá konkurenciu. V Rakúsku a Nemecku je to nesmierne obľúbené jedlo a u nás doma by sme tieto knedle jedli aj každý deň.

Výborný recept na parenú knedľu, ktorá u nás v rodine nemá konkurenciu. V Rakúsku a Nemecku je to nesmierne obľúbené jedlo a u nás doma by sme tieto knedle jedli aj každý deň.

Potrebujeme:

3 hrnčeky polohrubej múky

1/2 droždia

3 lyžice cukru

1 hrnček mlieka

1 vajce

lekvár trochu masla

Práškový krém

Krém:

400 ml mlieka

1 pudingový vanilkový prášok

5 žĺtkov cukor

podľa chuti rum

Postup:

Pripravíme si kvások. Droždie zmiešame s trochou vlažného mlieka, štipkou cukru a lyžičky múky. Rozmiešame a dáme kysnúť.

Po vykysnutí dáme kvások do pripravenej misy, kde je ľahko osolená múka a zvyšok cukru. Pridáme vajcia a vymiešame cesto, ktoré opäť necháme kysnúť aspoň hodinu. Potom robíme placky, ktoré plníme lyžicou lekváru.

Urobíme väčšie gule a necháme opäť kysnúť. Pripravíme si kastról s naparovacím sitkom a vložíme po jednom knedle. Naparuje 12 minút.

Medzitým si pripravíme vanilkový krém. V mlieku rozmiešame pudingový prášok, cukor a dáme variť. Po zhustnutia pridáme žĺtky, ktoré rozmiešame a vypneme. Nakoniec rum podľa chuti.

Na tanier najprv dáme krém, na to knedlík, posypeme makom, cukrom a polejeme rozpusteným maslom. Je to fantastické jedlo.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj foto: wikipedia

Najlepšie recepty na dnes