Tento dezert je skutočne vynikajúci. Jemné cesto, bielkový krém a šľahačka sa skvele dopĺňajú a vytvárajú jedinečnú symfóniu chutí.
Potrebujeme:
Cesto:
7 žĺtkov
200 g kryštálového cukru
12 lyžíc vody
200 g hladkej múky
1 bal. prášku do pečiva
2 lyžice kakového prášku
1 lyžičku jedlej sódy
Krém:
7 bielkov
4 lyžice cukru
2 bal. vanilkového pudingu
500 ml vody
Na vrch:
500 ml smotany na šľahanie
2 bal. stužovaču do šľahačky
1 bal. vanilkového cukru
Postup:
7 žĺtkov ušľaháme so 200 g cukru, postupne pridáme 12 lyžíc vody a sypké prísady – múku, kakový prášok, jedlú sódu a prášok do pečiva.
Vymiešame jednotné cesto, ktoré vložíme do formy vystlanej papierom na pečenie (alebo vymastený a vysypaný múkou pečieme pri teplote 200 stupňov 15 minút).
Medzitým si pripravíme krém. Vo vode rozmiešame pudingové prášky a cukor. Uvaríme hustý puding. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a ten opatrne vmiešame do ešte teplého pudingu.
Na cesto navrstvíme krém a vložíme a vložíme ešte na 5 minút do rúry.
Zo smotany, stužovača a cukru ušľaháme tuhú s
šľahačku, tú navrstvíme na vychladnutý koláč. Vložíme na chladné miesto vychladnúť a pred podávaním posypeme kakaom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: magazinedonna