plny-hrniec_transparent_negativ.png

Albánsky krémeš: Famózny dezert s neodolateľným krémom!

Tento dezert je skutočne vynikajúci. Jemné cesto, bielkový krém a šľahačka sa skvele dopĺňajú a vytvárajú jedinečnú symfóniu chutí.

Tento dezert je skutočne vynikajúci. Jemné cesto, bielkový krém a šľahačka sa skvele dopĺňajú a vytvárajú jedinečnú symfóniu chutí.

Potrebujeme:

Cesto:

7 žĺtkov

200 g kryštálového cukru

12 lyžíc vody

200 g hladkej múky

1 bal. prášku do pečiva

2 lyžice kakového prášku

1 lyžičku jedlej sódy

Krém:

7 bielkov

4 lyžice cukru

2 bal. vanilkového pudingu

500 ml vody

Na vrch:

500 ml smotany na šľahanie

2 bal. stužovaču do šľahačky

1 bal. vanilkového cukru

Postup:

7 žĺtkov ušľaháme so 200 g cukru, postupne pridáme 12 lyžíc vody a sypké prísady – múku, kakový prášok, jedlú sódu a prášok do pečiva.

Vymiešame jednotné cesto, ktoré vložíme do formy vystlanej papierom na pečenie (alebo vymastený a vysypaný múkou pečieme pri teplote 200 stupňov 15 minút).

Medzitým si pripravíme krém. Vo vode rozmiešame pudingové prášky a cukor. Uvaríme hustý puding. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a ten opatrne vmiešame do ešte teplého pudingu.

Na cesto navrstvíme krém a vložíme a vložíme ešte na 5 minút do rúry.

Zo smotany, stužovača a cukru ušľaháme tuhú s

šľahačku, tú navrstvíme na vychladnutý koláč. Vložíme na chladné miesto vychladnúť a pred podávaním posypeme kakaom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: magazinedonna

Najlepšie recepty na dnes