Ako získať dokonale plochú piškótu: Recept na výborné piškótové cesto!

Fantastické piškótové cesto pripravené podľa nenáročného receptu vyšperkovaného našou vychytanou fintou.

Ak ho vyskúšate, iné už nebudete chcieť pripravovať.

 

 

Famózny recept na dokonalé piškótové cesto podľa receptu z youtube kanála Moja mala kuhinja.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

6 vajec

180 g kryštálového cukru

120 g hladkej múky

80 g kukuričného škrobu

8 g prášku do pečiva

1 citrón (kôru + šťavu)

štipku soli

Postup:

 

 

Na začiatku oddelíme žĺtky od bielkov.

Začneme šľahať bielky.

Keď sú vyšľahané do polovice, začneme pridávať cukor.

 

 

Do misky s múkou pridáme škrob, prášok do pečiva, soľ.

Lyžicou premiešame.

Do peny z bielkov počas šľahania pridáme citrónovú šťavu.

Pridáme aj nastrúhanú kôru a žĺtky.

 

 

Do zmesi cez sitko postupne preosejeme múku.

Špachtľou jemne premiešame.

Takto pokračujeme, kým nespotrebujeme všetku múku.

 

 

Celú tortovú formu vymastíme maslom.

Do formy preložíme cesto.

 

 

Trik profi cukrárok:

Papier na pečenie navlhčíme (musí byť tak dlhý, aby sme ním dokázali obaliť vonkajší priemer formy).

Cez alobal položíme papier na pečenie preložený na polovicu.

Obalíme ho alobalom (viď video).

 

 

Kraj alobalu trochu prehneme a obalíme ním formu.

Formu vložíme do rúry.

Pečieme asi 50 minút pri teplote 160°C.

 

 

Okraje cesta oddelíme, vyberieme z formy a necháme úplne vychladnúť.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay