zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Odteraz už šupku z granátového jablka nevyhodím: Je to skutočný poklad v dome, cenná prísada v domácich lekárňach!

Granátové jablko je vo viacerých končinách tiež známe ako obľúbené ovocie zimy.

Červené semienka sú mimoriadne bohaté na vitamín C, ale aj na ďalšie vitamíny a minerály.

Málokto však vie, aká užitočná je šupka, ktorú takmer každý vyhodí.

 

 

Cenné rady a tipy na recepty zo šupky z granátového jablka vďaka kanálu youtube.

Konzervovaná šupka z granátového jablka je úplne prírodný prostriedok na likvidovanie rôznych žalúdočných infekcií, parazitov a črevných porúch.

Kôra z granátového jablka má vysoký obsah antioxidantov a mastných kyselín.

Hippokrates však vedel o jedinečnej vlastnosti kôry z granátového jablka už pred rokom 2500 p.n.l. a úspešne ju aplikoval na liečbu dyzentérie.

Čaj zo šupiek sa aj dnes používa pri hnačkách a črevných parazitoch.

 

 

Okrem toho je výborným prostriedkom na posilnenie imunity a proti vyčerpaniu organizmu.

Ruský liečiteľ Gluboki hovorí, že šupka z granátového jablka je univerzálnym rastlinným prípravkom na svete, ktorý účinne inhibuje všetky patogénne baktérie v celom ľudskom trakte bez ohľadu na kmeň a mutáciu.

Pri žalúdočných vredoch, vredoch tenkého čreva a kolitíde.

Príprava granátového jablka:

 

Jablko otvoríme a vytiahneme jadierka, ktoré samozrejme zjeme, no tentoraz zachovajme aj kôru.

Kôru nakrájame na menšie kúsky a uložíme ju na vhodné miesto, aby sa vysušila.

 

 

Za pár dní kôra vyschne. Môžeme ju skladovať v uzavretej sklenenej nádobe a používať podľa potreby.

Príprava čaju z kôry granátového jablka:

 

Pomer sušenej kôry z granátového jablka a a vriacej vody je 1/20.

Je veľmi dôležité dodržať tento pomer, aby sa nevyskytli žiadne kontraindikácie vo forme závratov, nevoľnosti a bolesti hlavy.

Do pohára vložíme 10-12 gramov sušených šupiek a zalejeme ich 200 ml vriacej vody.

 

 

Pohár prekryjeme tanierom a necháme odstáť 25-30 minút. Potom ho môžete vypiť.

Príprava čaju zo šupiek z granátového jablka na všetky zmieňované choroby je rovnaká, ale dávkovanie a spôsob užívania sa líši v závislosti od choroby.

Čaj je skutočne účinný pre tých, ktorí bojujú s bolesťami hrdla.

 

 

Už dlho sa používa v tradičnej medicíne ako naozaj dobrý prírodný liek na tieto problémy: bolesti hrdla, kašeľ, vredy, zápaly ďasien, zápach z úst a zubné problémy.

Preto sa na preplachovanie slizníc úst a hrdla odporúča čaj zo šupky granátového jablka.

Na zdravie!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie tipy pre zdravie