plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ako vyrobiť viac ako 1 kg syra z 1 litra mlieka? Úžasný recept na jemný domáci syr!

Pripravte si doma najjednoduchší a zároveň najchutnejší syr, aký ste kedy jedli.

Na prípravu vám stačí len pár jednoduchých ingrediencií a lacná domáca verzia jemného syra je na svete.

 

 

Jednoduchý recept na lahodný domáci syr z youtube kanála Moj Kutak.

Potrebujeme:

1 l mlieka (akékoľvek s obsahom tuku nad 2,8%)

1 ČL soli

1 PL masla

1 šálku kukuričného škrobu (200 ml)

140 g trapistického syra akéhokoľvek druhu

1 tavený syr

bylinky podľa chuti (rozmarín, bazalku, oregano)

Postup:

 

 

Najprv v hrnci zohrejeme mlieko.

Krabicu z mlieka si necháme na neskôr.

 

 

Tvrdý syr nastrúhame do taniera.

Do mlieka pridáme lyžičku soli.

Zamiešame.

 

 

Potom pridáme maslo a miešame, kým sa neroztopí.

Nasypeme pohár škrobu.

Pri miernej teplote metličkou miešame, kým sa všetko nespojí.

 

 

Do hrnca nasypeme nastrúhaný syr.

Nakoniec pridáme tavený syr.

Dôkladne miešame, kým nám nevznikne hustá zmes.

 

 

Zmes rozšľaháme tyčovým mixérom.

Metličkou miešame asi 10 minút.

Podľa chuti môžeme pridať rôzne bylinky.

 

 

Získanú zmes nalejeme do krabice od mlieka.

Pretrepeme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

 

 

Potom syr vložíme do chladničky minimálne na 4 hodiny.

Po zachladení vyberieme syr z krabice.

 

 

Syr nakrájame.

Servírujeme s pečivom alebo čerstvým chlebom a obľúbeným korením.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes