plny-hrniec_transparent_negativ.png

Prestaňte kupovať smotanu na šľahanie: Naučím vás, ako vyrobiť dokonalú ŠĽAHAČKU z obyčajného mlieka (návod)!

Zázračná šľahačka z mlieka: Netreba vám smotanu a ani stužovač, táto šľahačka nespadne a chutí fantasticky!

Výborný tip, ako si doma vyrobiť nadýchanú šľahačku aj bez smotany na šľahanie. je výborná a skvele drží.

 

 

Ja ju robím takto už roky a sme s ňou veľmi spokojní, chutí nám viac, ako kupovaná.

Ak nemáte maslo, môžete skúsiť použiť aj margarín, ale maslo je maslo.

Potrebujeme:

200 gramov masla

2 šálky mlieka

3/4 šálky cukru

1/3 šálky kukuričného škrobu

1 čajová lyžička vanilkovej esencie (voliteľné)

Postup:

Kukuričný škrob zmiešajte s 1/2 šálkou mlieka.

Zahrejte zvyšnú 1 a 1/2 šálku mlieka spolu s cukrom.

Keď sa tekutina začne variť, pridajte kukuričný škrob s mliekom.

 

 

Nechajte variť a miešame, kým nevznikne hustý, hladká hmota.

Odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť, ale sem-tam miešajte, aby sa zabránilo tvorbe vrstvy na povrchu zmesi.

Maslo nakrájajte na malé kúsky.

Kúsky masla postupne všľahajte do vychaldnutého krému, pričom za každým kúskom dobre prešľahajte.

 

 

Pokračujte v šľahaní, kým krém nie je biely a krásne nadýchaný.

Nakoniec môžeme pridať vanilkovú esenciu.

Skladujeme v chladničke.

Druhý recept

Mali by ste vedieť, že šľahačka, ktorá perfektne drží sa podľa healthline dá pripraviť aj z obyčajného mlieka a želatíny.

Má len nepomerné množstvo tuku v porovnaní so smotanou na šľahanie.

 

 

Ak teda v chladničke budete mať len mlieko a žiadnu smotanu, tento trik profíkov sa vám bude výbrne hodiť.

Do tejt šľahačky nemusíte už pridávať stužovač.

Drží perfektne. 

 

 

Potrebujeme:

500 ml plnotučné mlieko

3 KL želatína v prášku

Postup:

 

 

Do 100 ml studeného mlieka nasypte želatínu a nechajte ju napučať.

Potom ju zahrejte (navarte), kým sa celá nerozpustí a stiahnite z plameňa.

V mise, v ktorej budete šľahať, zmiešajte zvyšok (400 ml) s rozpustenou želatínou a misku vložte na cca hodinu do chladničky.

Neskôr vychladnutú zmes vyšľahajte elektrickým šľahačom alebo metličkou ručne so šľahačky.

 

 

 

TIP: Podobne môžete šľahačku ušľahať aj zo smotany na varenie.

Množstvo pridanej želatíny bude samozrejme menšie vzhľadom na vyšší obsah tuku v smotane (11 až 15%).

Na 350 ml smotany na varenie postačí 1,5 lyžičky práškovej želatíny.

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes