Ako vyrobiť dokonalý jahodový džem: Jednoduchý a rýchly recept!

Skvelý a jednoduchý recept na prípravu chutného domáceho džemu z pár ingrediencií.

Mal som krásne jahody z domácej produkcie, tak som vyskúšal uvariť tento lahodný džem.

 

 

Tento džem úplne bez konzervačných prípravkov a chémie.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Jednoduchý recept na vynikajúci domáci jahodový džem podľa receptu z youtube kanála Little Strawberry Kitchen.

Potrebujeme:

1 kg jahôd

550 g kryštálového cukru

1 PL citrónovej šťavy

Postup:

Na začiatku jahody poriadne prepláchneme.

 

 

Umyjeme a odstopkujeme.

Potom ich nakrájame na trojuholníky.

Polovicu vložíme do hrnca.

 

 

Jahody rozšľaháme ručným mixérom na riedky krém.

Potom do zmesi pridáme cukor.

Dobre premiešame.

 

 

Ďalej do hrnca pridáme druhú polovicu nakrájaných jahôd.

Opäť zamiešame.

Zmes za miešania varíme na nízkej teplote.

Varíme až dovtedy, kým sa cukor nerozpustí.

 

 

Potom zvýšime teplotu na maximum.

A za miešania varíme, kým zmes nezhustne.

Z povrchu odstránime vzniknutú penu.

 

 

Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a miešame.

Na malý schladený tanierik dáme lyžičku džemu.

Ak po ochladení stuhne, je hotový.

 

 

Horúci džem nalievame do čistých pohárov a hneď zatvárame.

Poháre obrátime hore dnom a necháme ich obrátené 30 min a otočíme naspäť.

Poklepaním po viečku skontrolujeme, či sú viečka správne uzavreté.

Ak sa nám niektoré poháre nepodarili správne uzavrieť, vymeníme viečko a sterilizujeme džem v horkom kúpeli.

Sterilizujeme 10 minút pri 90 stupňoch.

Po vychladnutí môžeme servírovať napríklad s chlebom alebo vianočkou.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay