Jednoduchý trik, ako vákuovo zabaliť potraviny bez špeciálneho prístroja: Takto vám vydržia oveľa dlhšie!

Trik, vďaka ktorému môžete predĺžiť trvanlivosť potravín až trojnásobne.

Vákuové balenie dokáže výrazne predĺžiť trvanlivosť potravín. V prípade ryže, chleba, múky či orechov môžeme vďaka vákuovému baleniu predĺžiť trvanlivosť až trojnásobne. Pokiaľ ide o surové mäso, v chladničke môže vydržať o 6-9 dní dlhšie. Pri skladovaní v mrazničke je samozrejme trvanlivosť výrazne dlhšia.

Na trhu sú viaceré prístroje, ktoré sú špeciálne určené práve na vákuové balenie potravín. My vám však ukážeme skvelý trik, vďaka ktorému môžete potraviny takýmto spôsobom zabaliť aj bez nich. Jediné, čo potrebujete je uzatvárateľné vreckovoda.

Postup:

Potravinu (napr) mäso, vložíme do čistého vrecka. Vrecko uzavrieme, ale nie až do konca – necháme cca 3 centimetre otvorené.

Ponoríme do vody (viď. video), pričom vrchnú časť s otvorom držíme nad vodou. Tlak vody prirodzene vytlačí z vrecka vzduch. Keď sa z vrecka vytlačí všetok vzduch, jednoducho ho uzavrieme a môžeme vložiť do chladničky alebo mrazničky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.