plny-hrniec_transparent_negativ.png

Spoľahlivý patent, ako uvariť dokonalé vajíčko na mäkko: Takto sa vám vždy perfektne podarí!

Vajcia uvarené namäkko nie sú také jednoduché, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať.

 

 

Stačí mierna nepresnosť v odhade doby varenia a namiesto vysnívanej tekutej konzistencie žĺtka budete mať vajíčko natvrdo.

Poznáme spoľahlivý spôsob, ako zabezpečiť, aby vajíčka uvarené namäkko vyšli vždy presne tak, ako majú.

 

 

Postupujte presne podľa tohto odporúčania z portálu smakosze.

Uvariť vajíčka namäkko je teraz jednoduchšie, ako kedykoľvek predtým.

Príprava vajec zvyčajne nie je náročná.

Uvariť ich natvrdo, pripraviť praženicu alebo dokonca aj volské oko zvládne úplne každý.

 

 

Dokonalé vajíčko namäkko si však už vyžaduje trošku viac skúseností.

V tomto článku sa dozviete, ako sa v tejto veci stať absolútnym majstrom.

Spoľahlivý patent na vajíčka namäkko

 

 

V prvom rade je potrebné vajíčka vopred vybrať z chladničky, aby stihli dosiahnuť izbovú teplotu.

V opačnom prípade by mohla studená škrupina v dôsledku kontaktu s vriacou vodou prasknúť.

Okrem toho by výrobok priamo z chladničky znížil teplotu tekutiny a narušil by sa proces varenia.

Do hrnca, v ktorom budete variť vajíčka, nalejte studenú vodu.

 

 

Malo by jej byť toľko, aby úplne pokryla vajíčka, ktoré sú v nej umiestnené.

Do vody pridajte lyžičku soli, aby ste zabránili praskaniu škrupín.

Dajte hrniec na plyn a počkajte, kým voda zovrie.

 

 

Opatrne vložte vajcia izbovej teploty do viditeľne bublajúcej vody.

Dávajte pozor, aby ste sa nepopálili.

Na tento účel je najlepšie použiť štrbinovú lyžicu alebo kovové sitko.

 

 

Vajíčka jemne posuňte po stene hrnca, aby sa nerozbili.

Po vložení vajec do vriacej vody vypnite plameň pod hrncom.

Hrniec ihneď prikryte pokrievkou.

 

 

Vajíčka nechajte v horúcej vode 4 až 6 minút.

Čas závisí od požadovanej konzistencie žĺtka a veľkosti vajec .

Aké sú všeobecné pravidlá pre vajcia uvarené namäkko?

 

 

Vyššie uvedený patent, aj keď je mimoriadne účinný, nie je jediný, ktorý máme k dispozícii.

Vajíčka sa dajú v správnom čase uvariť aj tradičným spôsobom.

Koľko minút by ste mali variť vajíčko závisí od veľkosti vajíčka a osobných preferencií.

 

 

Najlepší spôsob, ako doladiť tento proces, je pokus-omyl.

V obchodoch sú dostupné vajíčka rôznych veľkostí.

Označenie sa najčastejšie nachádza na obale.

Poznanie veľkosti vajca určí čas, počas ktorého by sa malo variť.

Rozdiely sú malé, ale v praxi významné.

 

 

Vajcia veľkosti S, teda malé, varíme 3,5 minúty .

Vajcia veľkosti M, budú potrebovať o 1 minútu viac.

Vajcia veľkosti L v hrnci s vriacou vodou musia stráviť až 5,5 minúty.

Ak si nie ste istí veľkosťou vajíčka, varte ho 4 minúty.

Čo robiť, keď uplynie čas varenia?

 

 

Horúcu vodu scedíme a vajíčka zalejeme studenou vodou.

Vajíčka tak nielen rýchlo vychladnú, ale zastaví sa aj proces ďalšieho zrážania žĺtka.

Po týchto krokoch je vaše dokonalé vajíčko uvarené namäkko pripravené na konzumáciu.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes