Jahody už ROKY nezaváram, nemrazím a napriek tomu vydržia ČERSTVÉ až 1 rok: Tento spôsob pozná málokto!

Fantastický tip, ako uchovať jahody.

Vynikajúci spôsob ako si uskladniť jahody z vlastnej úrody. 

 

 

Nemusíte ich mraziť, ani zavárať a napriek tomu vydržia chutné, voňavé, ako čerstvé až 1 rok!

Vyskúšajte a presvedčte sa sami.

...

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Melissa Mir.

Potrebujeme:

jahody

kryštálový cukor

pri recepte dodržiavame rovnaký pomer jahôd a kryštálového cukru

Postup:

 

 

Jahody si preložme do misy.

Zalejeme vodou.

Necháme stáť asi 5 – 6 minút. 

 

 

Následne vodu zlejeme.

Odstránime z jahôd stopky. 

Očistené jahody dáme do samostatnej misky.

Väčšie kusy môžete prekrojiť na polovicu.

 

 

Po vrstvách ich zasypávame cukrom, aby cukor dostal všade.

Asi 1 tretinu cukru si odložíme na neskôr. 

Jahody zasypané cukrom necháme takto stáť asi 3 hodiny. 

 

 

V priebehu tejto doby niekoľkokrát jahody premiešajte. 

Pripravíme si čisté a suché zaváraninové poháre.

Pomocou naberačky do nich vrstvíme jahody.

Zalievame ich šťavou, ktorú pustili jahody. 

 

 

Cukor, ktorý sme si odložili, teraz navrstvíme na vrch každého pohára.

Cukor navrstvíme v množstve 2 polievkové lyžice.

Každý pohár teraz dôkladne uzavrite viečkom. 

 

 

V chladničke vám takto jahody vydržia aj 12 mesiacov.

Výhodou takéhoto skladovania je to, že jahody nestratia svoju vôňu, ani chuť. 

Veľa šťastia!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay