Ako upiecť „fofr“ koláčiky? Jednoduchá delikatesa, ktorá sa bude vynímať pri vianočnom stolovaní!

Ak vás prepadne chuť na sladké a ste v časovej tiesni, tak vám odporúčame náš recept na jemné koláčiky.

Cesto je neodolateľne krehké a na plnku môžete použiť čokoľvek, na čo máte chuť.

 

 

Jednoduchý recept na sladkú dobrotu z youtube kanála Maty 09.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 balenie Hery

350 g polohrubej múky

práškový cukor

100 g smotanového syra (Apetito)

1 balenie vanilkového cukru (20 g)

Na náplň:

nutellu

slivkový džem

spracovaný mak

250 g ochuteného polotučného tvarohu

1 žĺtok

Postup:

 

 

Do misky pridáme tvaroh, práškový cukor.

Lyžičkou zamiešame.

Pridáme žĺtok a opäť poriadne premiešame.

 

 

Do samostatnej misky nasypeme múku.

Pridáme smotanový syr, roztopenú Heru.

A premiešame.

 

 

Zmes miešame, kým nám nevznikne cesto.

Cesto miesime na podložke.

Potom ho vložíme na 20 minút do chladničky.

 

 

Z cesta kúsok odtrhneme, ušúľame tenkú rolku.

Rozdelíme na 10 častí.

Potom z cesta vytvarujeme guľky.

 

 

Do stredu guľky spravíme pomocou rúčky od valčeka priehlbinu.

Koláčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a do stredu nanesieme plnku.

 

 

 

Plech vložíme do rúry.

Pečieme 20-25 minút pri teplote 180°C.

Do misky pridáme práškový cukor, vanilkový cukor.

Premiešame.

 

 

Po vybratí z rúry obalíme koláčiky v cukre a môžeme ich servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay