Ako udržať kuracie mäso ROK bez chladničky: TAJOMSTVO je v pohári – vynikajúce mäso vo vlastnej šťave!

Prinášame vám spôsob, ako udržať kuracie mäso bez chladničky po celý rok bez toho, aby sa pokazilo.

Príprava je veľmi jednoduchá a chutné jemné mäsko môžete konzumovať kedykoľvek na neho dostanete chuť.

 

 

Šťavnatý a chutný recept na zavárané kuracie mäso podľa portálu retete-usoare.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

na 4 litrové poháre

3 kg kuracích stehien

2 veľké cibule

1 feferónku (voliteľné)

1 cesnak

8 bobkových listov

24 zŕn čierneho korenia

4 PL 6% jablčného octu

30 g soli

Postup:

Stehná poriadne umyjeme.

Do sucha vyutierame papierovými utierkami.

Ošúpanú cibuľu nakrájame na polovičné kolieska.

 

 

Cibuľu potom vložíme do hlbokej misy.

Ak máte radi mäso pikantnejšie, nakrájajte na kolieska feferónku.

Pridajte ju do misky.

 

 

Ak ju však nechcete pridať, môžete ju nahradiť sladkou paprikou.

Pridáme strúčiky cesnaku, bobkové listy, čierne korenie a ocot.

 

 

Premiešame.

Necháme cibuľu marinovať v pridanom korení.

Potom zmes rozdelíme.

Vložíme na dno čistých a suchých pohárov.

 

 

Osušené mäso preložíme do misy.

Dochutíme soľou a podľa chuti aj iným korením.

Potom stehná vložíme do pohárov a rozložíme naň zvyšnú cibuľovú zmes.

 

 

Poháre pevne uzavrieme viečkami.

Potom ich preložíme do veľkého hrnca, ktorý sme na spodku vystlali utierkou alebo kusom látky.

 

 

Do hrnca nalejeme vodu až po okraj pohárov.

Hrniec preložíme na oheň.

Po zovretí varíme mäso na miernom ohni 6 hodín.

 

 

Po dovarení necháme poháre vo vode v hrnci, kým trochu nevychladnú.

Potom ich prekryjeme utierkou.

Necháme úplne vychladnúť pri izbovej teplote.

 

 

Poháre uskladníme na suchom a chladnom mieste.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay