Maliny nevarím, nepridávam do nich cukor ani nesuším a vydržia mi do ďalšej úrody: Toto je najjednoduchší a najlepší recept!

Dnes sa chcem podeliť o svoj overený postup, ako uchovávam bobule (maliny) tak, že vydržia až do ďalšej úrody.

Na takýto postup nepotrebujete ani cukor. Vynikajúci nápad sme našli na stránke napadovy.blog.

Foto: napadovy.blog

Takže základom je, že doma nazberané maliny neumývam, snažím sa ich zbierať opatrne bez odpadu.

Jediná vec je, že maliny položím na uterák a skontrolujem, či nemáme kúsky, ktoré sú nahnité, poškodené alebo plesnivé.

Nechám ich uteráku asi hodinu a až potom začnem pripravovať. Maliny zhruba rozdelím na dve časti.

V prvej časti vyberiem väčšie a celé bobule.

Foto: napadovy.blog

Potom som rozdelila celé malinové bobule do silikónovej formy tak, aby pokrývali takmer celé dno formy.

Foto: napadovy.blog

Druhú časť malín dám do mixéra, rozmixujem. Vznikne mi hladké piré.

Všetko, čo teraz urobím je, že piré nalejem na vrch celých bobúľ a uložím do mrazničky na asu 2-3 hodiny.

Silikónovú formu umiestnite na niečo pevné, aby nedošlo k rozliatiu malinového pyré. V tomto prípade používam krájaciu kuchynskú dosku.

Foto: napadovy.blog

Keď je hmota zmrazená, vyklopím z formy a uložíme do uzatvárateľných plastových vreciek alebo do vákuových vreciek.

Foto: napadovy.blog

Ak je to potrebné, vyberiem potrebné množstvo, rozmrazím ho a podľa potreby pridám cukor.

Malinové listy si suším a robím z nich celoročne chutný a voňavý čaj.

Foto: napadovy.blog
Zdroj, titulná foto: napadovy.blog

Dnes najobľúbenejšie