Vďaka tejto metóde vydržia BROSKYNE neporušené 1 rok: Už nikdy viac nepoužijem CUKOR, tento nápad musíte skúsiť!

Takto uchovávam domáce ovocie už nejaký ten rok.

Dôvodom je fakt, že ovocie chutí ako čerstvé, vynikajúce ako čerstvo odtrhnuté.

Nejde o klasický presladený kompót a čo je najlepšie, takto pripravené ovocie môžu aj cukrovkári.

Ovocie vydrží celý rok, aj dlhšie – u nás sa ale vždy zje za pár mesiacov.

Potrebujeme:

ovocie (ja som použila broskyne, ale môžete zvoliť aj iné ovocie)

...

voda

soľ

Postup:

Základom je zvoliť naozaj zrelé plody, ktoré sú sladké a pripravené na spracovanie.

Taže ovocie dôkladne umyjeme, odstránime kôstku a nakrájame na drobnejšie kúsky.

Ak pracujete s drobným ovocím, netreba ho samozrejme krájať, môžete použiť celé.

Do pohárov dáme ovocie a pridáme soľ, len trošku medzi prsty.

Zalejeme vodou priamo z vodovodu.

Poháre dôkladne uzavrieme.

Necháme ich sterilizovať ako klasicky pri zaváraninách, teda v závislosti od druhu ovocia, čo je 10 až 20 minút.

Soľ vytiahne z ovocia cukor asi po mesiaci, takže skôr neochutnávajte, aby ste sa nesklamali výsledkom.

Ide o menej sladkú chuť, ale skôr vynikne prirodzená chuť ovocia.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay