Doteraz ste pravdepodobne varili párky nesprávne: Vyskúšajte to urobiť TAKTO a rozdiel si všimne každý!

Hodíte párky do studenej vody a varíte?

Väčšina Slovákov ich pripravuje presne tak isto.

Bohužiaľ to nie je najlepšia metóda.

 

 

...

Vďaka portálu smakosze sa dozviete jednoduchý spôsob varenia párkov, vďaka ktorému budú chutiť ešte lepšie!

Mäsovú pochúťku treba hneď vložiť do vriacej vody a zohrievať len chvíľu.

 

 

Len tak budú párky chutné a nebudú praskať.

Párky sú veľmi obľúbenou raňajkovou potravinou.

A môžu byť skutočne chutné.

 

 

Najmä vtedy, keď si vyberieme kvalitný výrobok a keď ich správne uvaríme.

Ako správne variť párky?

 

 

V prvom rade ich treba vybrať z chladničky a nechať zohriať na izbovú teplotu.

Vďaka tomu pri vložení do vriacej vody neprasknú.

A vyhneme sa ohrievaniu prasknutých párkov, ktoré by malo za následok stratu ich chutného vzhľadu aj chuti.

 

 

Ak údeniny, ktoré si vyberieme, nie sú prémiovej kvality, oplatí sa odstrániť aj plastový kryt.

Jeho prítomnosť môže tiež prispieť k praskaniu párkov.

Ak pripravíme pochúťku s prírodným črievkom, tento problém pravdepodobne nenastane a môžeme ich jesť celé.

 

 

Dôležitý je aj čas varenia.

Dlhé zahrievanie nebude pre párky prospešné a stačí ich len zohriať ponorením do vriacej vody na pár minút.

Vareniu sa dokonca môžete úplne vyhnúť, pretože tento výrobok je vhodný na konzumáciu za studena.

Prečo by ste nemali prehrievať párky?

 

 

Párky veľmi často obsahujú konzervačné soli.

Tieto zlúčeniny sa pri vysokej teplote rozkladajú na potenciálne škodlivé látky.

Čím dlhšie ich teda varíme, tým väčšie je riziko uvoľnenia škodlivín.

 

 

Z tohto dôvodu by sme mali prispôsobiť čas ohrevu údenín ich veľkosti.

Malé kúsky stačí ponechať vo vriacej vode 3 minúty.

Väčšie párky budú hotové približne po 5 minútach.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay