plny-hrniec_transparent_negativ.png

Moja mama dáva k CIBULI aj jednu tajnú prísadu: Zabudnutý trik má veľký význam!

Cibuľa je súčasťou mnohých jedál.

 

 

Pred pridaním do konkrétneho jedla ju však často treba orestovať na panvici.

Potom sa oplatí pridať do panvice jednu ingredienciu, vďaka ktorej to bude dokonalé.

 

 

Jednoduchý tip z portálu kobieta, ktorý posunie vašu restovanú cibuľku na vyšší level. 

Cibuľa je jednou z najobľúbenejších druhov zeleniny na svete.

Je nielen ideálnym doplnkom mnohých jedál, ale aj nevyhnutnou ingredienciou.

 

 

Dá sa jesť surová, aj po tepelnej úprave a sotva si niekto dokáže predstaviť, že by cibuľu z jedál úplne vynechal.

Často predtým, ako sa stane súčasťou jedla, musí byť orestovaná na troche oleja, vďaka čomu sa stáva mäkkou a sladkou.

 

 

Pre zvýraznenie jej chuti a vône sa pri smažení cibule oplatí pridať jednu ingredienciu, na ktorú najlepší kuchári sveta nikdy nezabúdajú.

Nasypte ju na cibuľku počas restovania.

Aby ste sa rýchlejšie zbavili prebytočnej vody a cibuľa zmäkla, môžete cibuľu posypať trochou soli.

Keď cibuľa zosklovatie, oplatí sa do nej pridať jednu alebo dve čajové lyžičky cukru.

 

 

Ide o senzačný patent, ktorý vylepší chuť a vôňu cibule, vďaka čomu bude nielen mierne sladšia, ale získa aj krásnu zlatistú farbu.

Toto si musíte pamätať

Na strednom ohni orestujte cibuľu na troche oleja.

 

 

Cukor nasypte do nie príliš rozpálenej panvice, aby nezhorel.

Počas celého procesu nesmiete zabudnúť na pravidelné miešanie, aby sa to celé nepripálilo.

Spálená cibuľa na panvici zhorkne a môže pokaziť chuť akéhokoľvek jedla.

Aby ste tomu zabránili, môžete na konci vyprážania podliať bielym vínom alebo vývarom a dusiť, kým sa tekutina neodparí.

 

 

Na  orestovanie cibule do sklovita zvyčajne stačí pár minút.

Netreba to preháňať, pretože cibuľa by bola potom príliš sladká.

Jedna čajová lyžička bude stačiť.

Ide v podstate len o to, aby cibuľa skaramelizovala a bola ešte lahodnejšia.

 

 

Takúto cibuľku môžete nasypať napríklad na halušky, či slané pirohy.

Oplatí sa ju pridať aj do plnky alebo do fašírok. Dodá im jedinečnú chuť.

Pár skvelých tipov

1. Cibuľa by sa mala pred smažením ošúpať, treba z nej odstrániť suché šupiny a niekedy ešte jednu vrchnú vrstvu, ktorá má byť čerstvá.

Je to preto, lebo ak je náhodou mäkká a obsahuje dosť vody, pri smažení sa rýchlejšie pripáli.

2. Cibuľu nikdy nesmažte na príliš silnom ohni.

Ľahšie sa pripáli a to má za následok horkastú chuť.

 

 

Spálenú cibuľu radšej vyhoďte, inak by ste mohli pokaziť chuť celého jedla.

3. Počas restovania by sa mala cibuľka z času na čas premiešať, aby sa opekala rovnomerne.

 

 

Ak chceme naopak dosiahnuť, že bude chrumkavá, osmažíme ju na silnejšom ohni ale neprestajne ju miešame.

4. Ak chcete, aby sa cibuľa smažila rýchlejšie, na začiatku ju posypte trochou soli.

 

 

Soľ urýchli odparovanie vody z cibule, takže rýchlejšie zhnedne.

Táto cibuľa má zaujímavú sladko-slanú chuť.

Veľa šťastia!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes