zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Pripravujete si vajíčka týmto spôsobom? Dietológ varuje, takto to nerobte!

Čo môže byť ťažké na príprave vajíčok?

 

 

Zdanlivo nič, ale podľa dietologičky je ľahké urobiť chybu, ktorá môže mať vážne následky. 

Tento spôsob prípravy ich totiž zbavuje nutričnej hodnoty a robí ich prakticky bezcennými. 

 

 

Portál newsy.gotujmy radí, ako vajíčka rozhodne nepripravovať.

Mysleli ste si, že o vajíčkach viete všetko?

Zdá sa, že roky žijete v omyle.

Ako sa ukazuje, metóda smaženia vajec, ktorá je veľmi obľúbená, je absolútne neprijateľná.

 

 

Aspoň to tvrdí dietológ, ktorý vysvetlil, akú chybu robíte pri príprave volského oka.

Najhorší spôsob prípravy vajec

Každý má svoje vlastné preferencie, pokiaľ ide o prípravu vajec.

Niekto má rád praženicu, niekto zasa volské oko.

 

 

Ak patríte do tej druhej skupiny, mali by ste vedieť, ako volské oko pripraviť správne.

Ak máte v obľube tekutý žĺtok, robíte dobre.

Nie každému však vyhovuje táto konzistencia a často volské oko otočia, aby sa opieklo z oboch strán. 

 

 

Ako však tvrdí dietológ, je to to najhoršie, čo môžete urobiť.

Pripraviť si volské oko je v poriadku, ale pod jednou podmienkou:

Tou je, že bielok už stuhnutý, ale žĺtok stále tekutý.

 

 

Je dôležité, aby bol žĺtok len mierne opečený.

Veľkou chybou je podľa dietológa prepražiť vajíčko, kým jemne nezhnedne.

Ako správne pripraviť volské oko?

Ukazuje sa teda, že príprava volského oka nie je taká jednoduchá, ako sa zdalo.

 

 

Aby ste ich urobili správne, musíte dodržiavať niekoľko pravidiel.

Najprv smažte vajcia na strednom ohni.

Ak je ohrev príliš silný, bielok príliš rýchlo stuhne, zhnedne a stvrdne a žĺtok bude suchý, bez chuti a bezcenný.

Dôležitá je aj technika rozbíjania vajec.

 

 

Musí sa to robiť veľmi jemne, aby žĺtok zostal celý a nerozlial sa v panvici.

Na vyprážanie sa zvyčajne používa maslo, ale niektorí odporúčajú robiť volské oko na oleji, pretože vtedy je možné získať patrične chrumkavý bielok.

Na záver by sme ešte mali spomenúť panvicu – vyberte si nepriľnavú, pretože na nej bude jednoduchšie vajíčko poriadne vysmažiť.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie tipy pre zdravie