Dajte si do kuchyne túto pascu, ktorú si pripravíte len z 2 LACNÝCH ZLOŽIEK a budete mať nadobro pokoj od potravinových molí!

Potravinové mole sú nepríjemní škodcovia, ktorí si ľahko nájdu svoj domov v našich kuchyniach a väčšinou to trvá pomerne dlho, kým sa ich úplne zbavíte. 

Milujú sypké produkty ako je ryža, múka, ovsené vločky, chutia im aj orechy a iné suché potraviny.

Keď ich spozorujete u vás doma, treba proti nim rýchlo zakročiť. 

 

 

Stavte na túto dobrú radu z portálu kobieta a pripravte si túto domácu pascu len z dvoch zložiek. 

Potravinové mole nie sú veľké (majú asi 1 cm) a vyzerajú ako mole.

Živia sa sypkou potravou a veľmi rýchlo sa množia.

Keď ich zbadáte vo svojej kuchyni, musíte sa ich rýchlo zbaviť.

 

 

Ako prvé treba skontrolovať všetky suché potraviny a tie, ktoré ležali len tak nezabezpečené vzduchotesným vrchnákom treba preventívne vyhodiť. 

Dôkladne upracte všetky skrinky vo svojej kuchyni a vyumývajte poličky, najlepšie roztokom octu.

Môžete pridať aj pár kvapiek obľúbeného esenciálneho oleja. 

 

 

Pasca na potravinové mole

Potrebujeme:

vínny ocot

trochu lacného kyslého vína

Postup:

Zmiešajte vínny ocot s trochou lacného, ​​kyslého vína a tento roztok nalejte do misiek.

 

 

Misky vložte do všetkých skriniek v kuchyni, kde sa nachádzajú potraviny, ktoré by mohli byť objektom molí.

Ako zabrániť výskytu molí v skrinkách?

 

 

Aby ste sa ochránili svoje potraviny pred inváziou potravinových molí, stojí za to osvojiť si tieto jednoduché kroky.

V prvom rade si produkty ako krúpy, múku či obilniny hneď po prinesení domov skontrolujte.

Napríklad hrudky v múke, jemné pavučinky alebo prilepené zrná sú signálom, že produkt bol kontaminovaný potravinovými moľami.

Niekedy v preosiatej múke môžete vidieť zvíjajúce sa larvy tohto hmyzu.

Žiaľ, ak niečo také spozorujeme, výrobok by sa mal čo najskôr vyhodiť.

Aj keď je na prvý pohľad všetko v poriadku, v prípade krúp ich môžete profylakticky „vypáliť“ v rúre vyhriatej na cca 100 °C alebo vložiť vrecká s týmito výrobkami na približne dva týždne do mrazničky.

 

 

Mole nemajú rady ani príliš vysoké, ani príliš nízke teploty.

Potom by sa takéto výrobky mali skladovať vo vzduchotesných, najlepšie sklenených nádobách.

Prírodné odpudzovače molí, ktoré sa oplatí vložiť do kuchynských skriniek

 

 

Sušené šupky z pomarančov, citrusov, mandarínok.

Pomaranč so zapichnutými klinčekmi.

Nové korenie alebo bobkový list.

 

 

Vatové tampóny nasiaknuté vanilkovou arómou.

Vrecká na sušený tabak.

Zaujímavým patentom je aj výroba klinčekového kadidla.

Dve polievkové lyžice klinčekov nasypte do vriacej vody.

 

 

Umiestnite hrnček s týmto výluhom do kuchynskej skrinky.

Potom počkajte, kým voda úplne nevychladne a vyberte pohár.

Veľa šťastia!

Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie