Ako sa dusila kapusta v sovietskych jedálňach: Chuť, na ktorú sa nedá zabudnúť – recept z roku 1955!

Mnoho ľudí si pamätá chuť dusenej kapusty v jedálni.

Jej chuť je nezameniteľná a tento pokrm milujú mnohí z nás.

 

 

Úžasný recept na lahodnú dusenú kapustu z portálu vkus-expert.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

800 g kapusty

2 poháre vody

1 PL octu

bobkový list

korenie

2 cibule

1 mrkvu

60 g paradajkovej pasty

1 PL múky

15 g kryštálového cukru

 

 

Postup:

Kapustu nakrájame.

Vložíme ju do hlbokej panvice alebo hrnca.

A naplníme vodou.

 

 

Hrniec preložíme na sporák.

Pridáme soľ, cukor, bobkový list, ocot.

Dusíme na miernom ohni 40 minút.

 

 

Ak máte staršiu kapustu, môže sa dusiť aj dlhšie.

Cibuľu nakrájame na kocky.

 

 

Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle.

A spolu s cibuľou osmažíme na panvici na rastlinnom oleji.

Potom cibuľu s mrkvou pridáme do kapusty.

 

 

Pridáme pretlak a premiešame.

Kapustu ochutnáme.

A podľa potreby osolíme a posypeme cukrom.

 

 

Premiešame a dusíme 10 minút.

Kapustu podávame s varenými klobásami alebo klobásami pečenými v rúre.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash