Perfektný postup ako rýchlo a bez námahy odmraziť mrazničku: Nánosy ľadu sú preč a mraznička funguje hneď oveľa lepšie!

Ak máte starý typ mrazničky, zrejme dôverne poznáte problém s tvoriacim sa ľadom v jej vnútri. 

Novšie mrazničky už majú systémy proti námraze, ale ak je stará mraznička funkčná, určite ešte nemusí putovať do zberného dvora.

Vďaka jednoduchému postupu ju odmrazíte rýchlo a bez námahy!

 

 

Vyskúšajte tento postup z youtube a budete vďační, že ste sa o ňom dozvedeli. 

Ak námrazu pravidelne neodstraňujete, mraznička namŕza stále viac a viac.

To môže dokonca brániť dvierkam, aby správne priliehali.

Problém nastáva takisto pri vysúvaní zásuviek a priestor v mrazničke sa kvôli ľadu zmenšuje.

Postup pre dôkladné rozmrazenie

Ako prvé vypnite mrazničku gombíkom, prípadne aj zo zásuvky. 

Potraviny z mrazničky preložte napríklad do chladiacej tašky alebo rozmrazujte mrazničku vtedy, keď sa v nej potraviny minú.

 

 

Vyberte zásuvky, aby ste ich mohli vyčistiť, na spodok mrazničky dajte utierku.

Položte tam aj hlboký plech, do ktorého bude odtekať voda. 

Pripravte si hrniec s horúcou vodou a vložte ho do mrazničky, aby ste urýchlili proces rozmrazovania.

Medzitým, kým necháte pôsobiť horúcu paru z hrnca, si môžete saponátom dôkladne poumývať zásuvky a nakoniec ich utrite dosucha. 

Keď sa začne námraza topiť, môžete odstrániť niekoľko väčších kusov ľadu.

Môžete ho odstrániť rukou alebo pomocou pevnej teflónovej obracačky.

 

 

 

Nikdy však nepoužívajte kovové a ostré predmety, pretože by ste mohli mrazničku poškodiť!

Keď sa ľad roztopí, hrniec s vodou opatrne vyberte.

Vnútro mrazničky utrite vlhkou handričkou. 

 

 

V poslednom kroku ešte utrite všetky časti dosucha, aby sa po zapnutí nezačal opäť tvoriť ľad. 

Teraz môžete zásuvky vrátiť na miesto a mrazničku opäť zapnúť. 

Zavrite dvierka a nechajte ju nejaký čas prázdnu, kým sa znovu dostatočne vychladí.

Potom do nej môžete vrátiť všetky potraviny.

Tipy ako minimalizovať tvorbu námrazy v mrazničke

 

 

Ak už je mraznička úplne bez ľadu, vykonajte ešte jeden dôležitý krok – na povrch suchej (!) mrazničky naneste glycerín pomocou vatového tampónu.

Ľad sa potom bude tvoriť omnoho neskôr a v oveľa menšom rozsahu.

Ak nemáte glycerín, pomôže aj obyčajný rastlinný olej bez arómy.

 

 

Ľad sa zvyčajne tvorí aj preto, že do mrazničky vložíte otvorené jedlo, ktoré uvoľňuje vlhkosť.

Preto sa odporúča uchovávať potraviny uzatvorené, napríklad v plastových nádobách.

Skontrolujte tesnenie mrazničky – zatvorte dvierka spolu s prúžkom papiera.

Potom ho skúste vybrať.

Ak to pôjde ľahko, dvere nie sú vzduchotesné – preto sa ľad tak rýchlo hromadí.

 

 

Je potrebné zavolať odborníka a vymeniť tesnenie.

A ešte ďalšie dômyselné a rýchle tipy na rozmrazovanie: dajte ventilátor pred mrazničku alebo použite fén – ľad sa začne topiť rovno pred vašimi očami!

Za 30 – 60 minút bude mraznička úplne roztopená.

 

 

Ľad rozmrazíte rýchlejšie aj pomocou fľaše s rozprašovačom, do ktorého nalejete horúcu vodu.

Veríme, že tieto rady vám pomôžu a ušetríte si tak nervy, aj čas pri rozmrazovaní mrazničky. 

Veľa šťastia!

Video návod nájdete TU

 

 

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash

Dnes najobľúbenejšie