Ako rozmraziť mäso za 5 minút: TRIK s obráteným hrncom!

Rozmrazovanie mäsa je proces, ktorý si vyžaduje trpezlivosť, pretože ho nemôžete uponáhľať.

 

 

Je dôležité uistiť sa, že mäso je rozmrazené správnym spôsobom, pretože to pomôže zachovať jeho chuť a štruktúru.

Často sa však stáva, že mäso zabudneme vybrať z mrazničky včas a potrebujeme ho ihneď uvariť.

 

 

Ak máte mäso tvrdé ako kameň a potrebujete rýchlo niečo vymyslieť, vyskúšajte tento účinný trik z YouTube kanála Felix New, vďaka ktorému rozmrazíte mäso už za päť minút.

Účinná metóda obráteného hrnca

Trik s obráteným hrncom na rozmrazovanie mäsa pozná len málokto a pritom je to skvelá a bezpečná metóda, ktorá neohrozí kvalitu mäsa. 

Tento trik je vhodný na rozmrazovanie mäsa, ktoré sme si predtým nakrájali na plátky alebo na menšie kúsky.

 

 

Ako prvé, keď mäso vyberieme z mrazničky, treba ho nechať v pôvodnom vrecku alebo vložiť do igelitového vrecka vhodného na potraviny.

Je to jednoduchá, ale vysoko efektívna metóda, pri ktorej treba postupovať nasledovne. 

Potrebujeme:

2 nerezové hrnce

vodu

 

 

Postup:

Zoberieme si jeden hrniec a položíme ho na pracovnú dosku hore dnom. 

Následne si do druhého hrnca nalejeme vodu.

A necháme ju na sporáku zohriať. 

 

 

 

Teraz si mrazené plátky alebo kúsky mäsa položíme na dno hrnca, ktorý sme obrátili.

Hrniec s horúcou vodou položíme na mäso.

A necháme takto stáť približne 5 minút. 

 

 

Počas tejto doby môžete pozorovať, ako sa mäso rozmrazuje.

Aby metóda fungovala, oba hrnce musia byť nerezové. 

Ďalšie triky a tipy

 

 

Keďže vieme, že existujú aj iné spôsoby, ako sa dostať z tejto núdzovej situácie, spomeňme si na niektoré z nich.

V prípade, že nemáte po ruke iný hrniec, môžete skúsiť iný spôsob, ktorý takisto pomôže.

Ide o vloženie mrazeného mäsa do vzduchotesného vrecka a jeho následné ponorenie do nádoby s horúcou vodou. 

 

 

Rozmrazí sa, ale pri tejto metóde trvá rozmrazovanie mäsa približne 45 minút. 

Samozrejme, najlepšie je mäso rozmraziť včas.

Najpohodlnejšou a najbezpečnejšou metódou je umiestniť mäso na celú noc do spodnej časti chladničky.

 

 

Necháme ho v pôvodnom obale a vložíme ho do misky, aby nám voda z rozmrazeného mäsa nestekala po chladničke.

Obal tiež zabráni jeho oschnutiu.

Celý postup s obráteným hrncom si môžete pozrieť v priloženom videu.

Veľa šťastia!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie