plny-hrniec_transparent_negativ.png

Stužovač ani neberte do ruky: Keď ochutnáte domácu šľahačku z mlieka, už vám ani nepadne, robiť ju z drahej šľahačkovej smotany!

Vynikajúci a málo známy tip, ako pripraviť šľahačku.

Výborný recept na domácu šľahačku.

 

 

Je nielen chutnejšia, ale aj lacnejšia a omnoho lahodnejšia.

Odporúčam ju skutočne každému!

1. recept

 

Potrebujeme:

200 ml plnotučného mlieka

125 g masla

Postup:

Mlieko zahrejmeme takmer až k bodu varu.

 

 

Maslo nakrájame na menšie kúsky a vložíme do mixéra.

Pridávame k nemu aj zohriate mlieko.

Mixujeme 3 minúty.

 

 

Keď zmes vychladne, prelejme do misky a dáme stuhnúť na noc do chladničky.

Necháme cez noc vychladiť a na druhý deň ušľaháme ako klasickú šľahačku, takto získate poriadnu nádielku domácej šľahačky.

Je výborná a lepšie drží tvar aj bez stužovačov.

2. recept

 

Potrebujeme:

200 gramov masla

2 šálky mlieka

3/4 šálky cukru

1/3 šálky kukuričného škrobu

1 čajová lyžička vanilkovej esencie (voliteľné)

Postup:

Kukuričný škrob zmiešajte s 1/2 šálkou mlieka .

 

 

Zahrejte zvyšnú 1 a 1/2 šálku mlieka spolu s cukrom.

Keď sa tekutina začne variť.

Pridáme kukuričný škrob s mliekom.

 

 

Necháme variť a miešame, kým nevznikne hustý, hladká hmota.

Odstráňte z tepla.

Nechajte vychladnúť, ale sem-tam miešajte, aby sa zabránilo tvorbe vrstvy na povrchu zmesi.

 

 

Maslo nakrájame na malé kúsky.

Kúsky masla postupne všľaháme do vychaldnutého krému, pričom za každým kúskom dobre prešľaháme.

Pokračujte v šľahaní, kým krém nie je biely a krásne nadýchaný.

 

 

Nakoniec môžeme pridať vanilkovú esenciu.

Skladujeme v chladničke.

Tretí recept

Mali by ste vedieť, že šľahačka, ktorá perfektne drží sa podľa healthline dá pripraviť aj z obyčajného mlieka a želatíny.

Má len nepomerné množstvo tuku v porovnaní so smotanou na šľahanie.

 

Ak teda v chladničke budete mať len mlieko a žiadnu smotanu, tento trik profíkov sa vám bude výbrne hodiť.

Do tejt šľahačky nemusíte už pridávať stužovač.

Drží perfektne. 

 

 

Potrebujeme:

500 ml plnotučné mlieko

3 KL želatína v prášku

Postup:

 

 

Do 100 ml studeného mlieka nasypte želatínu a nechajte ju napučať.

Potom ju zahrejte (navarte), kým sa celá nerozpustí a stiahnite z plameňa.

V mise, v ktorej budete šľahať, zmiešajte zvyšok (400 ml) s rozpustenou želatínou a misku vložte na cca hodinu do chladničky.

Neskôr vychladnutú zmes vyšľahajte elektrickým šľahačom alebo metličkou ručne so šľahačky.

TIP: Podobne môžete šľahačku ušľahať aj zo smotany na varenie.

Množstvo pridanej želatíny bude samozrejme menšie vzhľadom na vyšší obsah tuku v smotane (11 až 15%).

Na 350 ml smotany na varenie postačí 1,5 lyžičky práškovej želatíny.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes