Ako pripraviť výborné domáce langoše: Základom je kysnuté cesto podľa maminho receptu!

Nadýchané a jemnučké langoše sú moja srdcovka, dlho som však hľadala ten správny recept a práve oň sa dnes chcem s vami podeliť.

 

 

Výborne chutia so syrom, kečupom a cesnakom.

Ale u nás sa jedia aj samé, sú proste famózne.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Verte, že aj u vás domasa po nich zapráši!

 

 

Základom je do cesta pridať prísadu, ktorá povýši obyčajné langoše na luxusné jedlo.

Som si istá, že kto tieto langoše vyskúša, iný recept už nebude ani len skúsať.

Tieto sú najlepšie zo všetkých a tou tajnou prísadou je obyčajný biely jogurt, nič viac :-)

 

 

Potrebujeme:

75 ml vody

1/2 čerstvého droždia

1/2 ČL kryštálového cukru

štipku soli

200 g hladkej múky

1/2 PL rastlinného oleja

1/2 malého balenia bieleho jogurtu

Postup:

Do misky nalejeme vlažnú vodu.

Pridáme nadrobené droždie, cukor, soľ a necháme kysnúť.

 

 

Keď nám vzíde kvások, pridáme múku.

Ďalej pridáme olej, jogurt, štipku soli a premiešame.

 

 

Vypracujeme nelepivé cesto.

Cesto potom necháme ešte 15 minút kysnúť.

 

 

Cesto naberieme po častiach a preložíme na pomúčený stôl.

Vyvaľkáme z neho placky.

 

 

Placky necháme 15 minút kysnúť.

Na panvici zohrejeme väčšiu vrstvu oleja.

 

 

Langoše vysmažíme z oboch strán do zlatista.

Vysmažené langoše poukladáme na papierové servítky, do ktorých nasiakne prebytočný olej.

 

 

Hotové langoše servírujeme klasicky potreté roztlačeným cesnakom, kečupom a posypané strúhaným syrom.

A ak máte práve viac chuť na sladkú variantu, potom ich potrite napríklad marmeládou, jogurtom alebo tvarohovým krémom, posypte škoricou a pripravte s letným ovocím.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay