plny-hrniec_transparent_negativ.png

Už nikdy nebude tvrdá ani rozvarená: Finta, ako pripraviť zakaždým perfektnú tarhoňu – inak ju už roky nerobím!

Perfektný zlepšovák pre všetky žienky (alebo pokojne aj mužov), ktorým sa tarhoňa akosi nedarí pripraviť bežným spôsobom. Ja ju už nerobím inak ako v mikrovlnke. zakaždým sa vydarí, trvá to pár minút a chutí úplne fantasticky. Výborná je s kuracím, hovädzím aj bravčovým mäskom. Ja ju najčastejšie pripravujem s bravčovými kúskami na horčici!

Potrebujeme:

1 bal tarhone

500 g bravčového stehna

1 mrkvu

2-3 lyžičky horčice

Olej

1 cibuľu

Rascu, soľ, čierne korenie

Postup:

Tarhoňu si najskôr rovnako ako ryžu opražíme na troche oleja (chytí nám hnedastú farbu), ochutíme, presypeme do sklenenej misky. zalejeme vodou tak, aby siahala asi 1,5 -2 cm nad cestovinu. Neprikrývame, vložíme do mikrovlnky a na plnom výkone necháme 10 minút. Ak by sa vám potom zdala cestovina stále tvrdá, dolejte ešte asi 100 ml vody, premiešajte, zakryte (zakrývame až teraz, nie skôr, inak vykypí) premiešajte a ešte na 3-4 minúty dajte do mikrovlnky.

Bravčové pripravíme skutočne veľmi jednoducho – nakrájame na kúsky, ochutíme soľou a koreninami. Na oleji si dozlatista opražíme cibuľku a potom pridáme aj na kúsky nakrájanú mrkvu. K zelenine potom hodíme aj mäsko. Keď zmäkne, pridáme horčicu rozmiešanú vo vode, prikryjeme a udusíme, kým mäsko nie je hotové. Nakoniec zahustíme trochou strúhanky, necháme prevariť a je to. Dochutíme, ako nám to vyhovuje.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Majka C.

Najlepšie recepty na dnes