plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ako pripraviť papriku na plnenie na zimu: Jednoduchý a účinný spôsob!

Efektívna metóda zmrazenia papriky na zimu pripravených na plnenie.

Dobre si zachovávajú tvar, farbu a štruktúru a po rozmrazení budú takmer ako čerstvé.

 

 

 

Výborný tip ako udržať papriku čo najdlhšie čerstvú a pripravenú na konzumáciu podľa receptu z portálu retete-usoare.

Potrebujeme:

papriku

soľ

citrónovú soľ

Postup:

 

 

Papriky očistíme od semienok a stoniek.

Vnútro každej papriky potrieme trochou soli.

 

 

Takto pripravené papriky vložíme do misy.

Necháme ich tak 1-2 hodiny.

Po dvoch hodinách sú papriky mäkké a šťavnaté.

 

 

Potom papriky umyjeme pod studenou vodou.

Na sporák položíme hrniec s vodou.

Privedieme ju do varu.

 

 

Keď voda zovrie, pridáme citrónovú soľ a vypneme oheň.

Do tejto vody vložíme papriky.

Dobre ich namočíme.

 

 

 

 

Po piatich minútach scedíme.

Preložíme všetky papriky do misky s veľmi studenou vodou.

Toto sa robí preto, aby sa zachovala farba papriky.

 

 

 

Papriky necháme vo vode niekoľko minút.

Potom ich scedíme cez sitko.

 

 

 

Osušené papriky vložíme do plastových vrecúšok.

Potom ich vložíme do mrazničky.

Papriky sú pripravené na konzumáciu počas zimy.

 

 

 

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes