plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ako pripraviť palacinky, aby boli pevné a jemné? Výmena ingrediencií a 5 minút je kľúčom k úspechu!

Palacinky sú pravdepodobne najuniverzálnejšie jedlo, aké si možno predstaviť.

 

 

Ako pripraviť palacinky tak, aby boli jemné, pevné a pri obaľovaní sa neroztrhli?

Dve veci sú tu kľúčové:

jedna je výmena ingrediencií a druhá je o načasovaní.

Namiesto perlivej vody použijeme cmar a cesto by malo najprv trochu odpočívať, kým pristane na horúcej panvici.

 

 

Výborný recept na najlepšie palacinky podľa portálu haps.

Potrebujeme:

cca 1,5 šálky pšeničnej múky hladkej

2 väčšie vajcia

1 šálku cmaru

1 šálku mlieka

štipku soli

2 PL rozpusteného masla alebo rastlinného oleja

1 ČL práškového cukru (ak si prajte sladké palacinky)

Obloha:

 

 

Tvaroh

Kyslá smotana

Šľahačka

Čerstvé ovocie

Strúhaná čokoláda

Postup:

Do misky najprv preosejeme múku.

Pridáme cmar a mlieko.

 

 

Pridáme vajcia, trochu soli a všetko spolu metličkou zmiešame.

Keď je cesto takmer jednotné, pridáme olej alebo maslo.

 

 

Opäť premiešame.

Na pár minút odstavíme, aby lepok obsiahnutý v múke napučal.

 

 

Vďaka tomu sa palacinky neroztrhnú.

Pripravíme si panvicu.

Zohrejeme v nej trochu oleja.

 

 

Naberačkou pridáme porciu cesta.

Opatrne ho rozotrieme po celom povrchu panvice.

Dávkujeme množstvo cesta tak, ako ste bežne zvyknutí.

 

 

Palacinky smažíme na strednom ohni z oboch strán, kým nezhnednú.

 

 

Podávame s oblohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes