Chcem sa podeliť o perfektný tip, ktorý mám od svojej svokry na tú najlepšiu šľahačku. Rovno ju môžete použiť na plnenie do torty či zákuskov. Stačí, ako šľahačkovej smotany pridáte kyslú smotanu, ušľaháte a dosladíte, prípadne požijete aj stužovač.
Potrebujeme:
250 ml šľahačkovej smotany (30-35%),
4 lyžice kyslej smotany (25-30%),
2 lyžice práškového cukru
1/2 bal. vanilkového cukru
1 stužovač do šľahačky
Postup:
V miske zalejeme šľahačkovou smotanou kyslú smotanu pridáme stužovač a šľaháme do zhustnutia..Obe smotany je dobré mať vychladené. Všľaháme aj oba cukre. Podávame ako klasickú šľahačku s ovocím alebo ako krém do sviežich zákuskov.
Pavla C.