plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ako pripraviť najlepší bravčový rezeň: Klasika, ktorou nikto nepohrdne, použite osvedčenú fintu našich starých mám!

Pripravte si doma úžasne jemné a neuveriteľne mäkké rezne podľa nášho receptu.

Odkedy som odhalila túto starú fintu mojej starej mamy, tak už rezne inak nepripravujem.

 

 

Mimoriadne chutný rezeň pripravený podľa receptu z youtube.

Potrebujeme:

bravčovú krkovičku

čierne korenie a soľ

hladkú múku

polohrubú múku

3 vajcia

strúhanku

500 g masti

maslo

Na šalát:

1 uhorku

1 dcl vody

ocot

kryštálový cukor

Na prílohu:

zemiaky

Postup:

Krkovičku nakrájame na hrubšie plátky.

Uložíme vedľa seba na tvrdej podložke.

Prekryjeme fóliou a poriadne vyklepeme z oboch strán.

Pomleté korenie aj so soľou nasypeme na mäso.

 

 

Rezeň obalíme z obidvoch strán v múke.

V tanieri rozšľaháme vajcia pomocou metličky.

 

 

Rezeň po múke namočíme v rozšľahaných vajíčkach z obidvoch strán.

A nakoniec obalíme rezeň v strúhanke.

 

 

Na panvici roztopíme masť, vložíme rezeň a smažíme pomaly z oboch strán.

Na dno hrnca poukladáme vedľa seba lyžičky.

Na ne uložíme rezeň.

 

 

Na rezeň pridáme plátok masla, počkáme kým sa neroztopí a položíme ďalší rezeň.

Takto urobíme so všetkými rezňami!

Potom hrniec prekryjeme pokrievkou.

Dáme do predhriatej rúry na 85°C na 15-20 minút.

 

 

Ošúpanú uhorku nastrúhame na hrubo do misky.

Pridáme vodu, korenie, soľ, cukor, ocot podľa chuti a dobre premiešame.

Rezeň servírujeme s uvarenými zemiakmi a uhorkovým šalátom.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes