plny-hrniec_transparent_negativ.png

Opadáva počas vyprážania trojobal z vianočného filé alebo rezňov? Stačí poznať jednoduchý TRIK a už to nikdy nebudete robiť inak!

Toto využijete najmä počas prípravy slávnostnej večere na Štedrý deň!

Toto je častý problém pri vyprážaní rýb.

Dáte si záležať na príprave, ryba je dokonale obalená v trojobale, no po vypražení strúhanka opadáva a chrumkavý trojobal ostane v panvici. 

Konečne poznáme riešenie, ako sa tomu vyhnúť.

 

 

Portál smakosze poradil spôsob, ako vypražiť rybu bez toho, aby sme prišli o jej chutný obal. 

Tento problém nás najčastejšie postihuje na Štedrý večer, keď podávame ryby na sviatočný stôl.

Zlatý klinec našej tradičnej večere musí vyzerať pôsobivo.

 

 

Olupujúci sa tojobal je však nevzhľadný a znehodnotí sa aj chuť jedla. 

Našťastie sa tomu dá zabrániť.

Najväčší problém sa vždy týka rozmrazených rýb, ktoré sa predtým kúpali v ľadovej vode.

 

 

Takéto ryby majú tendenciu sa rozpadať.

V tomto článku sa dozviete, ako sa zbaviť tohto nepríjemného problému.

Ako smažiť rozmrazenú rybu?

 

 

Keď sa nezadržateľne blíži Štedrý večer alebo skrátka vždy, keď plánujete vysmážať rybu, myslite na to už vopred. 

Rozmrazujte ich večer predtým, ale nie na pulte, ale v chladničke.

Čím pomalšie sa rozmrazujú, tým väčšia je šanca, že si zachovajú svoju kompaktnú štruktúru.

 

 

Keď je ryba rozmrazená, dôkladne ju osušte papierovou utierkou.

Tiež je potrebné nechať ryby následne odležať pri izbovej teplote.

Malo by to trvať aspoň pol hodiny.

To však nie je všetko, čo sa oplatí pripomenúť.

Vyprážanie rozmrazených rýb – tajomstvo našich babičiek

Snáď najväčším tajomstvom, ktoré naše staré mamy poznali, no dnes sa naň zabudlo, je istý prídavok do strúhanky. 

 

 

Keď použijete hladkú pšeničnú múku spolu s vajíčkom a strúhankou, je veľká šanca, že tojobal odpadne.

Stačí však pridať do múky 20 % kukuričnej múky alebo kukuričného škrobu. 

Vďaka tomu zostane trojobal po vysmažení bezchybný.

 

 

Nezabudnite tiež vložiť obalené ryby do rozohriateho tuku (najlepšie repkového oleja alebo prepusteného masla).

Uistite sa, že vrstva tuku v panvici je dostatočná, pretože výsledok je vždy lepší, keď je ho v panvici viac.

Filet by mal byť v ňom ponorený do polovice jeho výšky.

 

 

Tiež si vždy dávajte pozor, aby ste rybu neobrátili príliš skoro a nemuseli to urobiť viackrát.

To je totiž častým dôvodom, prečo sa ryba začne rozpadať a strúhanka ostáva na dne panvice.

S týmito trikmi sa vám podarí vždy vysmažiť perfektnú rybu.

Ako kapra pred vyprážaním zbaviť zápachu? 

 

 

Dôkladne umytá cibuľová alebo zemiaková sieťka sa môže, ako sa ukázalo, perfektne využiť pri príprave kapra.

Ak by vás zaujímalo, ako efektívne a bez námahy očistiť kapra od hlienu, použitie sieťky vám výrazne uľahčí prácu.

Všetko, čo musíte urobiť, je vložiť do nej kapra, pričom ho budete držať v umývadle pod prúdom studenej vody.

 

 

Vrchný sliz z kože bude okamžite odstránený a kapor bude pripravený na ďalšiu akciu.

Urobte aj ďalšie kroky, aby kapor chutil lahodne a nepáchol. 

Samozrejme, existuje niekoľko, viac či menej osvedčených spôsobov, ako z rýb vydolovať zápach a chuť bahna.

 

 

Niektorí ľudia ho viackrát umývajú čistou vodou.

Sú aj takí, ktorí ho namáčajú vo vode so soľou (neodporúčame – mäso vyjde slané a ešte cítiť blato).

Iní obkladajú mäso z kapra plátkami citróna alebo ho polejú citrónovou šťavou, či marinujú v aromatických bylinkách.

 

 

Samozrejme, môžete to urobiť, ale táto metóda nezaručuje, že kapor bude jemný a chutný.

Obľúbenou metódou je aj namáčanie mäsa v mlieku.

Je to síce už lepšie riešenie, no stále to nie je najlepšia voľba.

 

 

Teraz vám prezradíme trik, ktorý je naozaj účinný. 

Niektorí ľudia namáčajú mäso kapra do cmaru. 

Následne ešte pridajú pár plátkov cibule.

 

 

Takto nechajú kapra stáť v chlade 3-4 hodiny.

Potom rybu osušia, jemne osolia a nechajú opäť 2 hodiny v chlade.

Po tejto predpríprave je ryba pripravená na ďalšie spracovanie.

Veľa šťastia!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes