Máte chuť na vynikajúcu domácu šľahačku, ale nemáte poruke smotanu? Naučíme vás, ako vyrobiť lahodnú šľahačku z obyčajného mlieka. Pozrite si postup, ktorý sa vám bude hodiť vždy vtedy, keď dostanete chuť na túto krémovú pochúťku a v chladničke nenájde nič okrem mlieka. Naučí vás to priamo šéfkuchár.
Potrebujeme:
¼ šálky vody
10 g želatíny
1 šálku plnotučného mlieka
½ lyžice vanilkovej esencie
¼ šálky práškového cukru (alebo podľa chuti)
Postup:
Do vody nasypeme želatínu a necháme napučať približne 5 minút. Potom zahrievaním želatínu rozpustíme za stáleho miešania. Rozpustenú želatínu vlejeme do mlieka a premiešame (cca 20 sekúnd), aby sa obe tekutiny spojili.
Potom pridáme vanilkovú esenciu a práškový cukor. Premiešame a vložíme do chladničky na 60-90 minút. Po 15-20 minútach mliečnu hmotu z chladničky vyberieme, premiešame a vrátime späť do chladničky. Postup opakujeme každých 15-20 minút. Po uplynutí tohoto času jednoducho vyšľaháme ako klasickú smotanu na šľahanie. Naša vynikajúca mliečna domáca šľahačka je hotová.