Citróny sú stále DRAHŠIE: Trik, ako ich skladovať čerstvé 3 MESIACE a viac a zabrániť ich hnilobe!

Citrón je citrusové ovocie bohaté na antioxidanty, ktoré možno použiť na dochutenie jedál alebo na dodanie výrazného a aromatického tónu dezertom.

 

 

Ako všetky ostatné druhy ovocia, aj citróny môžu po určitom čase zhniť.

V skutočnosti je ťažké udržať ich veľmi dlho.

Šupka môže príliš stvrdnúť a niektoré časti môžu zmäknúť a začať hniť.

Práve preto sme pátrali a našli skvelý tip na stránke Santeplusmag.

 

 

Ak vaše citróny vyzerajú zvonku vysušene, znamená to, že stratili svoju čerstvosť a šťavu.

Zistite, ako si pomocou tohto triku udržať citróny v dobrom stave až 3 mesiace.

Ako predĺžiť trvanlivosť citrónu?

 

 

Citróny nepatria medzi lacné potraviny.

Práve naopak, sme svedkami toho, ako každý rok ich cena stúpa.

V domácnostiach sú však tieto plody neoceniteľné a preto je dobré mať ich vždy poruke. 

 

 

Aby ste si užili výhody citrónu, musíte ho konzumovať čerstvý.

Ako všetky druhy ovocia, aj tento citrusový plod rýchlo zhnije.

Na druhej strane, určité gestá vám umožnia uchovávať citróny až 3 mesiace.

Aký je trik, ako udržať citróny čerstvé až 3 mesiace?

 

 

Aby citrón zostal čerstvý a šťavnatý až 3 mesiace, vložte ho do misky so studenou vodou.

Takto položte do chladničky.

 

 

Voda pomáha napnúť pokožku citróna a zachovať jeho šťavu až na 3 mesiace.

Samozrejme, za predpokladu, že budete pravidelne meniť vodu.

 

 

Citróny si tak zachovajú všetku svoju čerstvosť.

Ďalšie tipy, ako predĺžiť čerstvosť citrónov

Ak máte v úmysle citróny použiť len pár dní po ich zakúpení, môžete ich skladovať pri izbovej teplote a chrániť pred svetlom.

Vydržia takto čerstvé až týždeň.

 

 

Na druhej strane, ak ich nemienite rýchlo spotrebovať, je lepšie ich skladovať vo vzduchotesných nádobách alebo v mraziacich vreckách so zipsovým uzáverom, z ktorých ste odstránili čo najviac vzduchu.

Potom ich uchovávajte v chladničke, ideálne pri teplote medzi 4 až 10°C.

Citróny tak môžete skladovať a zachovať si ich chuť a šťavnatosť až mesiac.

 

 

Ak máte nakrájané citróny, vedzte, že aj tie môžete uchovať.

Reznú časť jednoducho zakryte fóliou, ktorá ich ochráni pred vzduchom a zabráni oxidácii.

Potom už len vložíte do chladničky.

Takto sa dokonca aj narezané citróny uchovajú dlhú dobu.

 

 

Citróny je však vhodné konzumovať najlepšie 2-3 dni po rozkrojení.

Všimnite si, že citrón sa nezmrazí.

Na druhej strane môžete šťavu alebo kôru zmraziť.

Výborným nápadom je naplniť misku na ľadové kocky citrónovou šťavou , aby zostala čerstvá.

 

 

Keď kocky šťavy zamrznú, vyberte ich a uložte do mraziaceho vrecka, ktoré vložíte do mrazničky.

Pokiaľ ide o citrónovú kôru, vložte ju do vzduchotesného vrecka na mrazničku a uložte ju do mrazničky .

 

 

Vďaka týmto jednoduchým radám udržíte citróny čerstvé aspoň mesiac, ako aj ich šťavu a kôru.

Vy tak budete ťažiť z výhod tohto citrusového ovocia, ktoré dodáva jedlám pikantnú chuť a zároveň prevonia domácnosť.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie