plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ako pierko nadýchaný jahodový koláčik: Konečne som našla recept na dokonalé cesto, ktoré nespadne a vždy sa vydarí!

Výborný jahodový koláčik, môžete skúsiť aj s iným ovocím, no ja mám najradšej s jahodami. Môžete použiť aj mrazené ovocie, je to len na vás.

Výborný jahodový koláčik, môžete skúsiť aj s iným ovocím, no ja mám najradšej s jahodami. Môžete použiť aj mrazené ovocie, je to len na vás.

Potrebujeme:

120 g masla, zmäknutého + na vymastenie formy
220 g práškového cukru
4 vajcia, žĺtky a bielky zvlášť
400 ml vlažného mlieka
500 g polohrubej múky
štipka soli
1 vrecúško kypriaceho prášku
hrubá múka na vysypanie formy
500 g čerstvých alebo mrazených jahôd, odstopkovaných
práškový cukor na poprášenie

Postup:

Maslo ušľaháme s cukrom a žĺtkami do svetlej hmoty. Potom primiešame vlažné mlieko a polovicu preosiatej múky.

Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh. Zvyšok múky preosejeme s kypriacim práškom a pridame k cestu – zmiešame. Nakoniec opatrne – ručne vmiešame aj sneh z bielkov.

Tortovú formu vymeme maslom a vysypeme hrubou múkou. Vlejeme polovicu cesta a poukladajte polovicou jahôd, zalejeme druhou polovicou cesta a poukladáme zvyšné jahody.

Pečieme v rúre predhriatej na 180 ° C približne 45 minút. Pred podávaním pocukrujeme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes