Ako pampúšik nadýchané „opité“ rezne: Jediné rezne, ktoré sú užasne mäkučké aj na druhý deň!

Tieto rezne sú nesmierne jemné a skutočne ako pampúšik. Dokonca aj na druhý deň sú výborné.

Potrebujeme:

5 ks bravčové  (rezne)

soľ

pivo svetlé

suroviny na obalovanie:

múka hladká

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 ks vajcia

2 PL olej

3/4 dcl pivo

strúhanka

suroviny na vyprážanie:

olej a kačacia masť

Postup:

Päť rezňov osolíme, vyklepem. Osolené vyklepané rezne dáme do misy, zalejem pivom po okraj mäsa tak, aby sa pivo dostalo medzi rezne. Rezne necháme zaliate, kým nepripravíme suroviny na obaľovanie, potom hneď obaľujeme. Do tejto zálievky môžete pridať aj nakárajný cesnak a petržlenovú vňať kvôli vôni.

Na päť väčších rezňov dávam dve vajíčka , do vyšľahaných vajíčok pridávam(zašľahám) 2 lyžice oleja, 3/4 dcl piva, prešľaháme.

Do pripravenej panvice dám olej na vyprážanie a kačaciu masť 1:1. Dáme do panvice toľko, aby rezne keď ich vložím do panvice s olejom boli ponorené. Do oleja vkladáme opačnou stranou, ako boli rezne uložené na pracovenej doske (alebo tácke). Kým smažíme z jednej strany, dáme pokrievku, stíšim plameň tak aby olej na panvici s rezňami “ bublotal „. Rezne dospažíme z druhej strany už bez pokrievky. Dáme odkvapkať na obrúsok a podávame.