Pravidelne brúsim mlynček, ale mäso sa aj tak stále namotávalo na nože: Jednoduchý TRIK profi mäsiara problém vyriešil raz a navždy!

Rada priamo od majsta mäsiara.

Mlynček na mäso je potrebné pravidelne brúsiť.

Niekedy sa však aj napriek ostrým nožom mäso v mlynčeku zasekáva a namotávajú sa naň šľachy.

Dnes máme pre vás jednoduchý návod z youtube, ako odstrániť túto vadu, aby mlynček znovu mlel ako nový!

 

 

 

 

Faktom je, že práca s mlynčekom na mäso vás môže niekedy poriadne vynervovať.

Najmä ak potrebujete rýchlo pripraviť obed a mäso namiesto toho, aby sa mlelo, ostáva pritlačené vo vnútri mlynčeka.

A na špirálu sa namotávajú šľachy.

 

 

Niekedy je potrebné počas mletia niekoľkokrát mlynček rozobrať a mäso, ktoré sa takto namotalo očistiť.

Problém nastáva vtedy, keď síce zostavíte mlynček správne, ale opotrebením jednotlivé diely k sebe nepriliehajú dostatočne tesne a objaví sa vôľa.

 

 

 

 

Tento problém vzniká najmä pri mlynčekoch na mäso, ktoré majú na špirále plastovú podložku.

Tá sa časom opotrebuje a vzniká medzera medzi nožmi a mriežkou.

Práve cez ňu vychádza mäso.

 

 

Ak sú nože dobre nabrúsené a priliehajú k mriežke, dostaneme ukážkovo pomleté mäso.

V opačnom prípade treba vymeniť plastovú podložku, aby nôž znovu dobre priliehal. 

 

 

 

 

Ak nezoženiete konkrétnu náhradnú súčiastku k mlynčeku.

Použite akýkoľvek plastový alebo kovový krúžok, ktorý nájdete v železiarstve.

 

 

Zapasuje do vôle na mlynčeku. 

Potom mlynček zostavte spolu s podložkou.

 

 

 

 

Vyskúšajte, či nôž po zmontovaní dostatočne prilieha.

Dbajte samozrejme aj na to, aby boli nože pravidelne nabrúsené.

 

Veľa šťastia!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie