Len 1 lyžica ráno, to je všetko: Už ma netrápia pomalé trávenie a kilá, čo sa po 40-tke na telo doslova lepia, lepšie ako liposukcia!

Každú sekundu naše telo bojuje proti toxínom, baktériám a vírusom – ale potrápiť ho dokáže aj vplyv potravy a nezdravých nápojov.

Z času na čas, je dobré pomôcť mu vysporiadať sa s týmito negatívnymi faktormi.

Tento starý recept vám pomôže očistiť telo, zlepší trávenie, bojuje proti zápche a celkovo spôsobí, že sa budete cítiť lepšie.

To však nie je všetko, veľmi žiadaným bonusom je, že rýchlejšie trávenie a metabolizmus znamená aj úbytok na kilogramoch.

 

ako čistiť telo

 

Domáci prostriedok, ktorý pomáha s čistením tela

 

ako čistiť telo

 

Tento prípravok si môžete jednoducho a rýchlo pripraviť aj doma a máte ho vždy poruke.

Každé ráno stačí lyžica a s vaším telom sa začnú diať úžasné veci.

Pomôžete svojmu zdraviu a to je to hlavné.

 

ako čistiť telo

 

Postup:

Uvarte 3 šálky vody.

Pridajte 150 gramov hrozienok a sliviek, ale bez kôstky.

Varíme ďalších 15 minút. Odstavíme.

 

ako čistiť telo

 

Ako užívať túto tekutinu?

Každé ráno sa užije lyžica tejto tekutiny  na prázdny žalúdok .

Po niekoľkých dňoch budete cítiť prvé zmeny: žiadne problémy s trávením a zápchami, začnete strácať aj nadbytočné centimetre v páse.

Prečo práve tieto prísady?

ako čistiť telo

 

Otázka 1: Prečo sušené slivky?

Tento prírodný produkt nielen jemne uvoľňuje a čistí očistiť črevá a celé telo bez chémie, ale obsahuje aj vitamíny, ktoré dodávajú telu potrebné látky a živiny.

Vďaka vláknine v slivkách, odstraňujú  prebytočnú tekutinu z tela a zlepšuje úabsorbciu vitamínov. Tento produkt prispieva k rýchlemu úbytku hmotnosti a zaručuje vysoko kvalitnú črevnú mikroflóru.

ako čistiť telo

 

Otázka 2: Prečo hrozienka?

Zloženie tohto produktu je jedinečné kvôli inulínu, ktorý odstraňuje škodlivé látky z čriev, stimuluje obličky a tiež uľahčuje prácu pečene.

 

ako čistiť telo

Sušené slivky by mali poznať najmä ženy po 40-tke

Sušené slivky sú výborné napríklad na prípravu domácich cukroviniek (ako „sušené slivky v čokoláde“), dezertov, šalátov, mäsa, zeleniny, teplých jedál, ako náplň do koláčov a kompótov.

To však ani zďaleka nie je všetko. Sila sliviek sa ukrýva v tom, čo predstavujú pre naše zdravie. Spozornieť by mali najmä ženy pred a v období menopauzy. 

 

 

Čerstvé slivky sú skvelé, ale…

Sušené slivky predstavujú to najlepšie zo sliviek v „koncentrovanej“ podobe. Aby ste dosiahli približne rovnakú hodnotu živín a vitamínov, museli by ste do seba dostať viac, ako pol kila čerstvých sliviek.

Môže sa tiež stať, že keď ochutnáte menej zrelé ovocie, doslova vám z neho stŕpne jazyk a celé ústa.

Chuť je trpká a každé sústo sa ťažko prehĺta. Za tento nepríjemný pocit môže tanín, ktorý nie je len nepríjemný na chuť, ale môže vám spôsobiť podráždenie žalúdka. Tomuto sa konzumáciou sušených sliviek úplne vyhnete.

Výhody sliviek pre naše telo

 

Koncentrácia vitamínov, minerálnych látok a vlákniny v sušených slivkách sú výrazne vyššie, ako v čerstvých slivkách. Sušený produkt je tak oveľa jednoduchšie využiteľný pre naše zdravie.

Slivky sú neuveriteľne dôležité pre všetky systémy ľudského tela. Odborníci na výživu ich často odporúčajú ako prírodné preháňadlo, ako aj na zlepšenie odtoku žlče a sekrécie žalúdočnej šťavy. Nenahraditeľné sú tiež ako pomocník na chudnutie.

 

 

Ak budete jesť 5 sliviek denne, môžete zabudnúť na ochorenia tráviaceho traktu a pomôže tiež ľuďom trpiacim nadváhou.

Okrem tráviaceho traktu je však dôležité spoznať aj využitie sliviek pre ostatné systémy a orgány ľudského tela.

Ohromná pomoc pre ženy po 40-tke, toto všetko dokážu

 

Ženy počas menopauzy prechádzajú viacerými telesnými zmenami a jednou z najzávažnejších je ubúdanie kostnej hmoty známe ako rednutie kostí.

Výskum na Floridskej štátnej univerzite preukázal, že nie mlieko, ani mliečne výrobky, ale sušené slivky dokážu zvrátiť rednutie kostí. Výskum bol testovaný na ženách v období menopauzy a výsledky hovorili jasne.

Ženy, ktoré užívali 100 g sušených sliviek denne po dobu 11 mesiacov mali preukázateľne viac kostnej hmoty ako tie, ktoré užívali iné produkty. Dr. Bahramu Arjmandi dokonca uviedol, že na účinky sušených sliviek na kosti sa nechytajú iné druhy ovocia a ani bežne dostupné potraviny.

Okrem kostí sa však konzumácia sliviek podpísala aj pod lepším trávením, úbytkom hmotnosti a nižšom cholesterole – to sú ďalšie problémy, ktoré sa žien v období menopauzy veľmi výrazne dotýkajú.

 

Slivky=zdravé kosti

Čo je najdôležitejšie, látky, ktoré slivky obsahujú sa už do 30 minút dostávajú do imunitného systému a dokážu ho preto posilniť viac, ako ktorékoľvek umelé vitamíny či bio-stimulanty. Polyfenoly sa tiež dostávajú ku kostným tkanivám a pôsobia ako ochrana nielen pred opotrebovaním, ale aj zápalovými ochoreniami kĺbov a kostí.

Pomôžu so zápchou

Sušené slivky sú síce z kategórie mierne, ale veľmi účinné preháňadlo. Ak máte problémy so zápchou, dajte si pred každým jedlom 3 sušené slivky, ktoré necháte chvíľu namočené v horúcej vode.

Pre srdce

Polyfenoly, draslík a ďalšie živiny, ktoré obsahujú slivky  podporujú zdravie a elasticitu steny ciev, posilňujú srdcové svaly, normalizujú srdcovú frekvenciu. Ľudia, ktorí pravidelne konzumujú tieto sušené ovocie, významne znižujú riziko vzniku ochorení srdca.

Pre obličky

Sušené slivky majú diuretický účinok, pomáhajú vyrovnať sa s ťažkými opuchmi, zlepšujú funkcie obličiek, podporujú odstraňovanie toxínov z tela.

Pre oči

Sušené slivky sú veľmi  bohaté na vitamín A, ktorý má pozitívny vplyv na zrak. Preto sú  určené ľuďom, ktorí trávia veľa času na počítači alebo pred chirurgickým zákrokom.

Bomba pre imunitu

Sušené slivky = bohatý zdroj živín. Ľudia, ktorí denne jedia 3-4 sušené slivky, majú menšiu pravdepodobnosť vzniku ochorení, ktoré súvisia s nedostatkom vitamínov. Navyše, zabezpečia vám, že ochorenia ako chrípka ani angína sa vás nebudú týkať.

Fresh and dried plums on napkin, on wooden background

Čo sušené slivky dokážu?

  • bojujú proti zápche, starajú sa o zdravie čriev,
  • znižujú cholesterol v krvi,
  • rozpúšťajú prebytočné tukové tkanivo, očisťujú organizmus,
  • farbivo, ktoré slivky obsahujú je  päťkrát silnejší ako beta-karotén, päťdesiatkrát účinnejší a vitamín E a obsahuje desaťkrát viac vitamínu C ako citrón,
  • obnovujú pečeňové bunky,
  • prospivejú zdraviu obličiek,
  • bojujú proti chudukorvnosti,
  • zlepšujú pamäť,
  • spomaľujú proces starnutia,
  • bojujú proti zápalom,
  • prevencia cukrovky,
  • zmierňujú príznaky predmenštruačného syndrómu a menštruačné kŕče,
  • urýchľujú hojenie rán.

Hovorilo sa, že keď zarodí slivka, je to znakom božej priazne a darom zdravia pre celú rodinu. Ľudia si plody vážili a starostlivo ich uchovávali na celý rok. Vedeli totiž, že v rokoch bohatých na slivky sa cítia akosi lepšie a zdravotné neduhy sa im vyhýbali.

 

Zloženie sliviek: vitamíny a minerály

Vitamínové zloženie sliviek je tak bohaté, že by bolo hriechom nezaradiť ich do vášho jedálnička!

VITAMÍNY V 100 G SUŠENÝCH SLIVIEK

  1. A , retinol a ekvivalentné zlúčeniny – 38,713 mcg
  2. B5 , pantotenát 0,419 mg
  3. C , kyselina askorbová 0,577 mg
  4. B1 , tiamín 0,049 mg
  5. B6 , pyridoxín 0,203 mg
  6. E , alfa-tokoferol – 0,427 mg
  7. B2 , riboflavín – 0,184 mg
  8. PP , kyselina nikotínová- 1,879 mg
  9. B9 , kyselina listová – 3,904 ug
  10. B4 , cholín 10,093 mg

Okrem toho sa v sušených slivkách zistili užitočné zlúčeniny, ako je napríklad fylochinón (obsah vitamínu K, obsah 59,494 μg na 100 g produktu) a betaín (0,399 mg na 100 g).

MAKRO PRVKY V 100 G SUŠENÝCH SLIVIEK

  1. Fosfor 68,773 mg
  2. Horčík – 40,836 mg
  3. Draslík – 731,294 mg
  4. 1,444 mg sodík
  5. Vápnik 42,106 mg
  6. Fluorid – 3,966 μg

Poznámka: neprekračujte dennú dávku 100 g sušených sliviek

Dnes najobľúbenejšie