Švagriná ma naučila, ako rýchlo nakrájať cibuľu na tenké prúžky bez noža, krájača a dosky – používam to každý deň!

1737

Nedávno som sa naučila od mojej švagrinej skvelú vychatávku, ako nakrájať cibuľu na tenké prúžky bez použitia noža alebo kuchynského krájača. Nepotrebujeme na to ani dosku na krájanie, cibuľka je perfektne naporcovaná a pripravená na ďalšie spracovanie, ako uvádza portál jemchyjinka, tento spôsob krájania je zvlášť skvelý na šaláty.

Samozrejme, môžete použiť bežný kuchynský nôž, ale v takom prípade nedosiahneme požadovaný výsledok. A v sitruácii, keď potrebujete len trochu cibule, nemusíte špiniť dosku na krájanie a ďalšie kuchynské príslušenstvo. V takýchto prípadoch vždy používam túto metódu krájania cibule.

Takže, začnime.

V mojej chladničke sú vždy polovičky cibule a mrkvy, ktoré mám z minulých príprav. Vždy ich mám kde použiť – buď na mäso, potom na šalát a podobne.

Pripravte si bežnú zeleninovú škrabku.

Cibuľu začneme krájať od samého okraja priamo do šalátu alebo na panvicu, aby sme nemuseli použiť dosku. Tento proces vám bude trvať iba pár sekúnd.

Škrabkou postupujeme od „hlavy“ po koreň. 

Výsledkom sú tenké a rovnomerne nakrájané prúžky cibule.

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár