Vášeň pre rýchleho občerstvenia, stres, zlé stravovacie návyky a ďalšie faktory moderného života vedú k tomu, že skôr alebo neskôr sa človek bude musieť viac zaujímať o zdravie svojho pankreasu. Spočiatku môže ísť len o nepríjemné pocity a ľahšie formy bolesti, neskôr sa však môže objaviť nebezpečná pankreatitída a v krajných prípadoch až rakovina pankreasu. Myslite preto na zdravie tejto veľmi dôležitej žľazy už dnes. Existujú totižto potraviny, ktoré sú špeciálne dôležité pre zdravie pankreasu, dokážu ho regenerovať a dajú do poriadku následky nie práve najzdravšieho životného štýlu.
Prvé nesprávne funkcie pankreasu vedú k problémom s trávením . Tým trpí pečeň aj srdce. Objavujú sa príznaky ako malátnosť, zvracanie, strata chuti do jedla, bolesti v hornej časti či kŕče.
Zarovnanú čajovú lyžičku koreňa puškvorca namáčajte dvanásť hodín vo väčšej šálke studenej vody. Potom zohrejte a a preceďte. Vypite dúšok pred a po jedle, ráno, pred obedom i pred večerou. Táto kúra dokáže rýchlo pomôcť nielen pankreasu, ale aj celému tráviacemu systému.
Výborný na prečistenie a upokojenie pankreasu je čaj z 50-ich gramov pamajoránu obyčajného, ku ktorému pridáte po tridsať gramov repíka, materinej dúšky, ľubovníka bodovaného, mäty piepornej a myšieho chvostu. Čajovú lyžičku zmesi zalejte litrom vriacej vody a pätnásť minút lúhujte. Pite šálku ráno i večer.
Cesnak a ostatná zelenina rovnakého rodu, ako je pór, šalotka, pažítka, a senovka grécka, obsahujú síru, arginín, selén, oligosacharidy a flavonoidy, ktoré sú účinné v prevencii rakoviny pankreasu.
Ľudia, ktorí trpia pankreatitídou môžu stratiť veľa hmotnosti, pretože nemajú dostatok enzýmov produkovaných pankreasom, ktoré podporujú trávenie. Ovsené vločky sú dobrým zdrojom vlákniny a vďaka chudým proteínom môžu zabrániť rapídnemu chudnutiu a cukrovke. Ostatné celozrnné produkty, ako je hnedá ryža, pohánka a jačmeň sú tiež vhodné.
Čerešne sú prirodzene bohatým zdrojom antioxidantov a perillylalkoholu, čo je zlúčenina, ktorá pomáha v prevencii rakoviny pankreasu. Vždy si vyberajte bio čerešne alebo ideálne z vlastnej záhrady.
Flavonoid v brokolici nazývaný apigenin chráni pankreatické tkanivá. Pre príjem všetkých životne dôležitých živín z brokolice, by ste ju mali jesť surovú, alebo priravenú iba ľahko na pare. Varenie môže odstrániť drvivú väčšinu živín.
Podľa štúdie Indiana University Cancer Research Laboratory tradičný ázijsky liek vyrobený z Pori Cocos huby zablokoval MMP gén, ktorý je spojený s rozvojom rakoviny pankreasu.
Pravidelná konzumácia kapusty môže prispieť k ochrane pred rakovinou pankreasu. Kapusta je plná vitamínu C, ale tiež obsahuje vitamín B6 a kyselinu listovú. Kapusta produkuje glukozinoláty, čo sú anti-karcinogénne zlúčeniny, ktoré vykazujú schopnosť obmedziť poškodenie DNA a bunkovú mutáciu, rovnako ako inhibovať procesy, ktoré zabraňujú programovanej bunkovej smrti a podporujú nekontrolovaný rast buniek.
Nechtík lekárky, žihľava, repík či amterina dúška. Tieto bylinky sú na regeneráciu pankreasu ideálne.
Nechtík
Zmiešajte 30 dekagramov nechtíka lekárskeho s desiatimi gramami rebríčka obyčajného a rovnakým množstvo žihľavy. Osem čajových lyžičiek zmesi zalejte dvoma litrami horúcej vody, nechajte pol minúty stáť a preceďte. Vypite každých dvadsať minút jeden dúšok.
Pite 2-3x denne
Zarovnanú čajovú lyžičku koreňa puškvorca namáčajte dvanásť hodín vo väčšej šálke studenej vody. Potom zohrejte a a preceďte. Vypite dúšok pred a po jedle, ráno, pred obedom i pred večerou.
Zalejte 1 lyžicu sušeného harmančeka 250 ml vriacej vody. Počkajte 30 minút a pite ako bežný čaj. Odporúča sa piť tekutinu až keď je studená. Pijeme pol šálky tekutiny 2x denne, vždy pol hodiny pred jedlom.
Pohánka
Bude to fungovať len vtedy, ak si budete pohánku zaraďovať do svojho jedálnička pravidelne. Stačí ju zomlieť na mlynčeku na mäso a používať namiesto múky.
Bobkový list
Čaj z bobkového listu, ktorý si doprajte 30 minút pred jedlom. Bobkový list má na zdravie pankreasu blahodarný vplyv.
Ak ste sa už streli s bolesťami pankreasu, skúste túto regeneračnú kúru. Stačí, ak po dobu 21 dní vymeníte večeru za túto kašu (prípadne iný chod počas dňa).
Potrebujeme:
Postup:
Mini koláčiky z majonézy bez kysnutia: Fantasticky mäkučké a jemné, vhodné na každú príležitosť!… https://t.co/rPJnVtQnRQ
1 year agoŽeny, toto je niečo prekrásne: Keď si pôjdete dať robiť nechty, pozrite si najskôr túto inšpiráciu – vyberie si kaž… https://t.co/I5ddGGNhb3
1 year agoKaždý rok sa nevieme dočkať úrody ríbezlí, ale džem z nich nerobíme: Babičkin zázračný recept na domáci ríbezľový n… https://t.co/ScfcKqhWyt
1 year agoZabudnite na tuje: Záhradný architekt vybral perfektné nápady, ako využiť priestor pri plote - toto budú obdivovať… https://t.co/Cnw3vTZs31
1 year agoV tomto horku nepečte koláče ani torty, toto sa podáva o 5 minút: Studené dezerty pre návštevy, lepšie ako zmrzlina… https://t.co/HroI36HuXG
1 year ago