zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Ak jedávate cesnak takto, je to veľká chyba: Zbavíte sa tak všetkých cenných látok, ktoré obsahuje!

Niektoré zložky našej stravy sú veľmi cenné na obsah živín a užitočných látok, avšak nesprávnou prípravou sa môže stať, že ich nechtiac zničíme. 

Táto situácia môže nastať aj pri konzumácii cesnaku.

Aby ste využili jeho úžasné vlastnosti, mali by ste vedieť, ako z neho vyťažiť čo najviac. 

 

 

Portál mojegotowanie poradil, ako konzumovať cesnak správne. 

Surový cesnak vám možno nechutí, no musíte uznať, že pri varení je jednoducho nevyhnutný.

Hodí sa k mäsu (napr. marináda), zelenine, šalátom, aj polievkam.

Keď ho pridáte do jedla, okamžite mu dodá tú správnu arómu a chuť. 

 

 

Ako sa však ukázalo, niektorí z nás používajú cesnak v kuchyni nesprávne a tým pádom nevyužívame všetky jeho cenné vlastnosti.

Odborník na výživu Dr. Bartek Kulczyński, ktorý prevádzkuje svoj YouTube kanál o výžive, v jednej z epizód vysvetlil, aké dôležité je správne pripraviť cesnak pred konzumáciou.

 

 

Aby ste využili vlastnosti tejto zeleniny, nestačí ju zjesť celú alebo nakrájať na plátky.

Alicín obsiahnutý v cesnaku s antibakteriálnymi, antivírusovými a protiplesňovými vlastnosťami začne pôsobiť až vtedy, keď cesnak rozdrvíme alebo nakrájame na veľmi jemno.

Ako pripraviť cesnak pred konzumáciou?

 

 

Z vyššie uvedených dôvodov treba cesnak pred pridaním do jedla pretlačiť cez lis alebo nasekať veľmi najemno.

Ak smažíte cesnak na panvici, urobte to len veľmi krátko.

Rýchlo sa pripáli a stratí chuť, aj vôňu, preto by sa mal na panvici opekať len chvíľočku.

Ani chrúmanie surového cesnaku nestačí na to, aby ste z neho vyťažili všetky jeho cenné vlastnosti.

Čím jemnejšie je cesnak nakrájaný alebo rozdrvený, tým je to lepšie pre naše zdravie.

 

 

Poznáte cesnak pečený v šupke? Toto dokáže s vaším zdravím

Cesnak je silné prírodné antibiotikum.

Málokto vie, že cesnak v tele účinkuje ešte aj 24 hodín po skonzumovaní.

Likviduje baktérie a pomáha telu zbaviť sa toxínov.

Prispieva k lepšiemu fungovaniu vnútroných orgánov a dokonca pomáha pri liečbe niektorých ochorení.

 

 

Ako jesť cesnak

Cesnak je dobré konzumovať všetkými možnými spôsobmi.

My si dnes ukážeme pozitívne vlastnosti cesnaku pečeného v šupke.

 

 

Takto pripravený cesnak má štipľavú vôňu a chuť, ale zachováva si svoje liečivé vlastnosti.

Ak si zvyknete pripravovať týmto spôsobom cesnak každé 2-3 dni, budete príjemne prekvapení, aký vplyv to bude mať na vaše zdravie!

Cesnak pripravený týmto spôsobom dokáže:

 

 

-výrazne znížiť hladinu cholesterolu v krvi

-očistiť tepny

-pomôže vám zbaviť sa problémov s tlakom

-pomôže pri problémoch so žalúdkom a nadváhou

-je užitočný pri cukrovke.

 

 

Pečený cesnak v šupke má vysokú nutričnú hodnotu, rieši problém s neustálou únavou a oslabeným imunitným systémom.

Takto upravený pokrm tiež pomáha pri diétach zameraných na chudnutie.

Pre urýchlenie metabolizmu pritom stačí jesť 6 strúčikov cesnaku každé dva dni.

 

 

Pri konzumácii cesnaku však nezabudnite na dostatočný príjem tekutín!

Veľa zdravia!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie tipy pre zdravie