Ako udržať rajčiny čo najdlhšie čerstvé? Stačí urobiť tieto DVE jednoduché veci!

Určite aj vy chcete, aby vám paradajky – či už kupované alebo zo záhradky, vydržali čerstvé čo najdlhšie. Mnohí ľudia však nevedia, ako ich správne skladovať. Pritom stačí poznať len dve jednoduché zásady.

Rajčiny– zelenina, ktorá v našich domácnostiach nemôže chýbať. Pripravujeme ju na množstvo spôsobov – tepelne upravenú, alebo len tak – do sviežich čerstvých šalátov, na obložené misy alebo ako zdravú prílohu k mäsku. Jednoducho, je dobré, keď máme čerstvé paradajky vždy poruke.

Určite aj vy chcete, aby vám paradajky – či už kupované alebo zo záhradky, vydržali čerstvé čo najdlhšie. Mnohí ľudia však nevedia, ako ich správne skladovať. Pritom stačí poznať len dve jednoduché zásady:

Nepatria do chladničky!

Dôvod, prečo rajčiny nepatria do chladničky je fakt, že v chladničke rýchlo strácajú na chuti a môžu ľahko „zmúkovatieť“ a tiež môžu rýchlo splesnivieť. Môže za to vysoký obsah vody v paradajkách, ktorým vlhkosť chladničky v kombinácií s nízkou teplotou skôr škodí, ako pomáha. Najlepšou možnosťou je paradajky skladovať pri izbovej teplote – na tmavšom mieste, dobre vetranom.

Stopkou nadol

Paradajky vždy skladujte stopkou nadol teda „dole hlavou“. Je to jednoduchý trik, vďaka ktorému obmedzíte prístup vzduchu a zabránite úniku vlhkosti z paradajok.