Ak milujete halušky, toto je presne pre vás: Špenátové halušky s cesnakovou omáčkou a kuracím mäsom – úžasné papanie!

Domáce halušky zo špenátového cesta a s výbornou smotanou omáčkou s kuracím mäskom. Obedík ako vyšitý!

Potrebujeme:

Na halušky:

1 kg zemiakov

2 vajcia

500 g krupice alebo polohrubej múky

500 g mrazeného špenátu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžicu soli

Na omáčku:

800 g kuracieho mäsa

3 lyžice oleja

200 ml kyslej smotany

350 ml smotany na šľahanie alebo smotany na varenie

1 lyžicu hladkej múky

3 strúčiky cesnaku

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme domäkka. Z rozmrazeného špenátu vymačkáme tekutinu, čím menej tekutiny tým lepšie.

Keď sú zemiaky uvarené, roztlačíme ich tak, aby vznikla jemná hmota bez väčších kúskov. Keď sa zemiaky ochladia, primiešame do cesta krupicu, soľ, vajcia a špenát. Vypracujeme cesto, z ktorého nahádžeme do vriacej vody jednotlivé halušky. Varíme asi 4-5 minút a scedíme. Z cesta môžete robiť aj ňoky, alebo trhance (ako im hovorí moja starká).

Nakrájané kuracie prsia osolíme, okoreníme a opražíme na oleji dozlatista, prelejeme sladkou smotanou s pretlačeným cesnakom (izbovej teploty) a dobre premiešame – chvíľu povaríme. Nakoniec si rozmiešame aj kyslú smotanu s múkou a túto zmes nalejme k mäsu. Necháme všetko spolu prevariť a následne navrstvíme na halušky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár