plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ak máte 4 ZEMIAKY, urobte tento jednoduchý a lacný recept: Len pár prísad a máte pochúťku ako hrom – netreba ani mäso!

Túto zemiakovú dobrotu nám často mama chystala na obed.

Keď som si minule spomenula na tento úžasný recept, hneď som ho vyskúšala a moje deti si tieto dukáty nevedeli vynachváliť.

 

 

Výnimočný recept z youtube na lahodné zemiakové dukáty v cestíčku.

Potrebujeme:

800 g zemiakov (4 kusy)

1 malú mrkvu

petržlenovú vňať

2 vajcia

2 PL jogurtu

4 PL hladkej múky

soľ

korenie

mletý muškátový oriešok

rastlinný olej

olivový olej

Postup:

 

 

Na začiatku nakrájame ošúpané zemiaky na hrubé plátky.

Vložíme ich do hrnca.

Zalejeme po okraj vodou.

Pridáme soľ.

Zemiaky uvaríme domäkka.

 

 

Nahrubo nastrúhanú mrkvu vložíme na naolejovanú panvicu.

Na miernom ohni ju osmažíme.

Nožom nasekáme na tvrdej podložke petržlenovú vňať.

 

 

Uvarené zemiaky vložíme do misky, pokvapkáme olivovým olejom.

Vidličkou dôkladne roztlačíme.

Potom do misky pridáme osmaženú mrkvu.

Pridáme aj petržlenovú vňať, soľ, korenie, muškátový orech.

Všetko spolu špachtľou poriadne premiešame.

 

 

Do ďalšej misky pridáme vajcia, jogurt, múku, soľ.

Metličkou rozšľaháme.

Z cesta vytvarujeme dukáty veľkosti fašírok.

Namočíme ich do cestíčka a vysmažíme v oleji na panvici.

 

 

Dukáty vysmažíme do hneda z oboch strán.

Poukladáme ich na tanier vystlaný papierovou servítkou.

Po vychladnutí môžeme chrumkavú dobrotu servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes