plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ak máte radi slivky, bol by hriech nevyskúšať ho: Obrátený slivkáč s kyslou smotanou a kakaom!

Koláč ulahodí každému, kto obľubuje toto letné ovocie. Navyše, pripravíte ho skutočne bleskovo!

Koláč ulahodí každému, kto obľubuje toto letné ovocie. Navyše, pripravíte ho skutočne bleskovo!

Potrebujeme:

10 lyžíc kr. cukru

3 vajcia

12 lyžíc polohrubej múky

12 lyžíc mlieka

3 lyžice oleja

1 bal. prášku do pečiva

2 lyžice kaka

500 g vykôstkovaných sliviek

500 g kyslej smotany

2 bal. vanilkového cukru

3 lyžice krupice

Postup:

Prekrojené slivky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie tak, aby ležali prerezanou stranou nahor. Posypeme ich asi tromi lyžicami cukru a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme ich asi 10 minút pri teplote 200 stupňov. Po upečení posypeme slivky 3 lyžicami krupice.

Medzitým si prirpavíme cesto. Vajcia ušľaháme so zvyšným cukrom do peny, postupne vmiešame sypké prísady (múku, prášok do pečiva) a aj olej. Vymiešame hladké cesto, ktoré rozdelíme na polovicu. Do jednej vmiešame kakao. Svetlé cesto prelejeme cez slivky a na svetlé cesto navrstvíme tmavé cesto.

Plech opäť vložíme do rúry a necháme piecť pri teplote 200 stupňov 15-20 minút – koláč treba sledovať. Potom koláčik vyberieme, necháme v plechu vychladnúť a potom ho obrátime – vyklopíme z plechu hore nohami.

Kým koláčik chladne, pripravíme si polevu – smotanu jednoducho zmiešame s vanilkovými cukrami a navrstvíme na vrch koláča. Necháme vychladiť, nakrájame a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes