plny-hrniec_transparent_negativ.png

Na VIANOCE pečiem mäkučké skladané rožky a žiaden obchod nepotrebujem: Výsledkom budete nadšení!

Slávny recept na chutné plnené rožky, ktoré si získajú vaše srdcia.

 

 

Lahodné, jednoduché a rýchle jedlo, ktoré pripravujem každý deň.

Výnimočný recept na nadýchané domáce pečivo z youtube kanála Przepisy od Olgi.

Potrebujeme:

250 ml teplého mlieka

60 g kryštálového cukru

8 g suchého droždia

2 vajcia

30 ml rastlinného oleja

 

 

30 g rozpusteného masla

450 g + 150 g hladkej múky

1/2 ČL soli

2 PL kukuričného škrobu

Na náplň:

 

 

marhuľový džem

varené kondenzované mlieko

Na potretie:

2 ČL mlieka

1 žĺtok

Postup:

Do hlbokej misky nalejeme teplé mlieko, pridáme cukor.

Nasypeme droždie a všetko dobre premiešame.

 

 

Prikryjeme utierkou a necháme 5 minút odstáť, kým sa neaktivuje kvások.

Po uplynutí doby opäť premiešame.

Do zmesi pridáme vajcia.Nalejeme olej a rozpustené maslo.

Metličkou dôkladne vymiešame.

Cez sitko preosejeme múku.

 

 

Pridáme soľ a škrob.

Všetko spolu zmiešame vareškou.

Do cesta preosejeme ďalších 150 g múky.

 

 

Rukou vymiesime cesto.

Potom cesto preložíme na pomúčený stôl a vymiesime do hladka.

Z cesta vytvarujeme guľu.

 

 

Cesto vložíme do misky vymastenej rastlinným olejom.

Zakryjeme potravinárskou fóliou a utierkou.

Odložíme kysnúť na hodinu na teplé miesto.

 

 

Po uplynutí doby z nakysnutého cesta vytlačíme vzduch.

Potom cesto vyberieme na stôl a vymiesime.

Z cesta vytvarujeme guľu a rozdelíme na 4 časti.

 

 

Z každého kúska cesta vyformujeme guľu.

Cesto na 5 minút prikryjeme utierkou.

Po piatich minútach cesto rozvaľkáme a nakrájame na 4 časti.

 

 

Na každú časť cesta pridáme lyžičku džemu.

Potom vyformujeme rožky (viď video).

Rožky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Plech prikryjeme utierkou a necháme 20 minút odpočívať na teplom mieste.

V malej miske vymiešame žĺtok s mliekom.

Vaječnou zmesou potrieme vrch rožkov.

 

 

Nakoniec posypeme makom.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 25-30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po upečení necháme pečivo vychladnúť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes