Ak máte jedno vajce, múku a mlieko, pripravte si tieto chutné šišky v rúre: Ľahká a mäkká dobrota!

Najjemnejšie pečené šišky, aké ste kedy jedli pripravené podľa jednoduchého a rýchleho receptu.

Keď som tento recept vyskúšal prvýkrát, tak som neveril, že sa dajú pripraviť tak jemné šišky.

 

 

Úžasný recept na krémové šišky pečené v rúre z youtube kanála Ricette arabe facili.

...

Potrebujeme:

400 g hladkej múky

10 g čerstvého droždia

60 ml vody

8 g vanilkového cukru

1 vajce

1 PL kryštálového cukru

1 ČL soli

100 ml mlieka

50 g masla

žĺtok

čokoládové kvapky

cukrársky krém

práškový cukor

Postup:

Do hlbokej misky pridáme múku.

V strede urobíme dieru, pridáme do nej droždie a teplú vodu.

 

 

Zmes v strede misky premiešame vidličkou.

Pridáme vanilkový cukor, vajce a cukor.

V strede špachtľou premiešame.

 

 

Potom pridáme soľ, mlieko a všetko spolu dôkladne premiešame.

Rukou vymiesime hladké cesto.

 

 

Potom pridáme zmäknuté maslo a opäť vymiesime rukami.

Cesto prekryjeme potravinárskou fóliou, utierkou a necháme hodinu kysnúť.

 

 

Cesto preložíme na pomúčenú podložku, rozvaľkáme ho a pomocou formičky povykrajujeme kruhy.

Zo stredu cesta vykrojíme pomocou vrchnáka malú dierku.

 

 

Cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prekryjeme utierkou.

Necháme 15 minút kysnúť.

Vrch šišiek potrieme rozšľahaným žĺtkom a pridáme čokoládové kvapky.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme 20 minút.

Šišky po upečení prekrojíme na polovicu a pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme krém.

 

 

Šišky posypeme cukrom, do dierky v strede nanesieme krém.

A môžeme servírovať.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay