plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ak máte jablko, vajce, múku a pár bežných ingrediencií, pripravte si tento recept: Rýchly a jednoduchý dezert bez použitia rúry!

Pripravte si doma mäkké a neskutočne chutné jablkové valčeky.

Naše deti ich milujú a túto sladkú delikatesu pýtajú na desiatu takmer každý deň.

 

 

Vynikajúci recept na vysmážané jablkové valčeky z youtube kanála dolci ricette arabe.

Potrebujeme:

1 jablko

1 vajce

3 PL kryštálového cukru

vanilkový cukor

3 PL rastlinného oleja

200 g bieleho jogurtu

350 g múky

štipku soli

50 ml mlieka

7 g prášku do pečiva

rastlinný olej na vysmážanie

Na ozdobenie:

 

 

kryštálový cukor

škoricu

Postup:

Jablko ošúpeme, odstránime stonku a jadierka.

Potom ho nakrájame na malé kocky.

 

 

Do hlbokej misky pridáme vajce.

Ďalej pridáme cukor a vanilkový cukor.

 

 

Nalejeme olej, pridáme soľ a metličkou vymiešame.

Pridáme jogurt a dôkladne vyšľaháme.

 

 

Do vyšľahaného krému pridáme jablko a premiešame.

Nalejeme mlieko a všetko spolu vymiešame.

 

 

Cez sitko postupne preosejeme do zmesi múku s práškom do pečiva.

Špachtľou dôkladne zamiešame.

 

 

Rukou vymiesime cesto.

Lyžicou naberieme cesto.

A pomocou naolejovaných rúk z neho vytvarujeme valček.

 

 

Valčeky poukladáme na pomúčenú tvrdú podložku.

Na panvici zohrejeme väčšie množstvo oleja.

 

 

Do horúceho oleja poukladáme valčeky.

A smažíme ich z oboch strán do zlatista.

Hotové valčeky poukladáme na tanier vystlaný papierovou servítkou.

 

 

V miske zmiešame cukor so škoricou.

V cukre dôkladne obalíme valčeky.

 

 

Sladkú dobrotu môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes