Nevšedné krúžky zo zemiakového cesta plnené hubovo-mäsovou zmesou.
Úžasné jedlo, ktoré pripravíte vďaka triku s fľaškou.
Geniálny recept z youtube kanála Asena’s Kitchen na fantastické plnené zemiaky.
Potrebujeme:
2 zemiaky
olivový olej
soľ
cukor
100 g jogurtu
2 PL kukuričného škrobu
5 PL hladkej múky
400-500 g šampiňónov
800 g kuracích pŕs
1 cibuľu
tymian
200 g kyslej smotany
čedar
Postup:
Do hrnca nakrájame umyté a ošúpané zemiaky, pridáme vodu, olivový olej, soľ a dáme ich variť.
Uvarené zemiaky preložíme do taniera, roztlačíme ich a potom ich vareškou pretlačíme cez sitko.
Do misky so zemiakmi pridáme soľ, cukor, jogurt, škrob, múku a špachtľou vymiešame.
Cesto rukami vyvaľkáme na tvrdej podložke a rozdelíme ho na 12 častí.
Z cesta ušúľame guľky a poukladáme ich vedľa seba na pomúčenú tvrdú podložku.
Z cestovej guľky ušúľame dlhý tenký pásik.
Cesto obmotáme okolo menšej fľašky (viď video) a vysmažíme ho v horúcom oleji.
Do misky na kocky nakrájame šampiňóny.
Na panvicu pridáme rastlinný olej, nakrájanú cibuľu a minútu smažíme.
Potom pridáme nakrájané kuracie prsia a po 2-3 minútach pridáme šampiňóny.
Zmes na panvici premiešame, pridáme soľ, zamiešame a povaríme.
Počas miešania pridáme tymian, smotanu a čedar.
Cestové krúžky naukladáme na sklenený podnos, dovnútra vložíme hubovo-mäsovú zmes a na vrch pridáme čedar alebo mozzarellu.
Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 5-10 minút pri teplote 190°C.
Dobrú chuť!
Video návod: