Ak máte doma sklenenú fľašu, pripravte si tento úžasný recept: Geniálne plnené zemiaky!

Nevšedné krúžky zo zemiakového cesta plnené hubovo-mäsovou zmesou.

Úžasné jedlo, ktoré pripravíte vďaka triku s fľaškou.

Geniálny recept z youtube kanála Asena’s Kitchen na fantastické plnené zemiaky.

Potrebujeme:

2 zemiaky

olivový olej

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

soľ

cukor

100 g jogurtu

2 PL kukuričného škrobu

5 PL hladkej múky

400-500 g šampiňónov

800 g kuracích pŕs

1 cibuľu

tymian

200 g kyslej smotany

čedar

Postup:

Do hrnca nakrájame umyté a ošúpané zemiaky, pridáme vodu, olivový olej, soľ a dáme ich variť.

Uvarené zemiaky preložíme do taniera, roztlačíme ich a potom ich vareškou pretlačíme cez sitko.

 

 

Do misky so zemiakmi pridáme soľ, cukor, jogurt, škrob, múku a špachtľou vymiešame.

Cesto rukami vyvaľkáme na tvrdej podložke a rozdelíme ho na 12 častí.

 

 

Z cesta ušúľame guľky a poukladáme ich vedľa seba na pomúčenú tvrdú podložku.

Z cestovej guľky ušúľame dlhý tenký pásik.

 

 

Cesto obmotáme okolo menšej fľašky (viď video) a vysmažíme ho v horúcom oleji.

Do misky na kocky nakrájame šampiňóny.

 

 

Na panvicu pridáme rastlinný olej, nakrájanú cibuľu a minútu smažíme.

Potom pridáme nakrájané kuracie prsia a po 2-3 minútach pridáme šampiňóny.

 

 

Zmes na panvici premiešame, pridáme soľ, zamiešame a povaríme.

Počas miešania pridáme tymian, smotanu a čedar.

 

 

Cestové krúžky naukladáme na sklenený podnos, dovnútra vložíme hubovo-mäsovú zmes a na vrch pridáme čedar alebo mozzarellu.

Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 5-10 minút pri teplote 190°C.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

https://youtu.be/X3jlzMJiGxc

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn