Ak máte doma kapustu a zemiaky, pripravte si tento chutný recept: Fantastická pochúťka za lacný peniaz!

Ak neviete čo na obed, plnená placka je vždy výborným nápadom.

Predstavujeme vám netradičnú verziu, ktorá vás dostane do kolien.

 

 

Nezabudnuteľný recept na grandiózne plnené placky z youtube kanála Leckerer Kanal.

...

Potrebujeme:

5-6 zemiakov (700-800 g)

1/4 malej kapusty

1 PL paradajkovej kapusty

4-5 strúčikov cesnaku

2 cibule

70 g syra

1 vajce

petržlenovú vňať

1,5 šálky múky

10 g prášku do pečiva (1 ČL)

olej na vyprážanie

soľ

korenie

Postup:

Umyté, ošúpané zemiaky nakrájame na kocky a vložíme do hrnca.

Do hrnca nalejeme vriacu vodu, prekryjeme pokrievkou a varíme, kým zemiaky nezmäknú.

 

 

Kapustu na jemno nasekáme.

Vložíme ju do naolejovanej panvice.

 

 

Kapustu smažíme 5-7 minút.

Pridáme lyžicu paradajkovej omáčky a dôkladne premiešame.

 

 

Pridáme soľ, korenie, zamiešame, prekryjeme a varíme 10 minút na miernom ohni.

Strúčiky cesnaku roztlačíme a nakrájame.

 

 

Na naolejovanú panvicu pridáme cesnak a smažíme 1-2 minúty.

Cesnak odstránime z panvice, vložíme nakrájanú cibuľu a smažíme do zlatohneda.

 

 

Uvarené zemiaky precedíme cez sitko a vložíme do misky.

Potom ich roztlačíme na pyré.

 

 

Pridáme vajce, soľ, nasekanú petržlenovú vňať a vymiešame lyžicou.

Preosejeme šálku múku.

 

 

Nasypeme prášok do pečiva a dôkladne premiešame.

Ruky a stôl namažeme rastlinným olejom.

 

 

Cesto preložíme na stôl, posypeme zvyškom preosiatej múky a dobre vymiesime.

Rozdelíme ho na štyri časti a vytvarujeme gule.

 

 

Cesto roztiahneme na pomúčenom stole do kruhového tvaru, na kraj pridáme plnku a cesto preložíme na polovicu.

Okraje pritlačíme vidličkou.

 

 

Ďalšiu placku naplníme smaženou cibuľou a nastrúhaným syrom.

Placky vypražíme na oleji do zlatista na oboch stranách.

 

 

Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn