Ak máte doma jablká, vyskúšajte tento úžasný recept: Neuveriteľné jablkové rožky!

Pripravte si doma krehké rožky plnené jablkovou plnkou, ktoré sa vám rozplynú na jazyku.

Mojim deťom ich takmer pravidelne pripravujem do školy.

 

 

Nenáročný recept na jemné jablkové pečivo z youtube kanála Hammabop Oshxona.

...

Potrebujeme:

Na plnku:

2-3 jablká

100 g kryštálového cukru

1 ČL škorice

Na cesto:

600 g hladkej múky

1 ČL prášku do pečiva

200 g masla

120 g práškového cukru

5 g vanilínu

1 vajce

200 g kefíru alebo kyslej smotany

Na posyp:

práškový cukor

Postup:

Umyté jablká ošúpeme.

Potom ich na hrubom strúhadle nastrúhame do taniera.

 

 

Nastrúhané jablko preložíme do suchej panvice a za občasného miešania smažíme.

Pridáme cukor a premiešame.

 

 

Pridáme škoricu, miešame a smažíme do zlatista.

Do hlbokej misky pridáme múku.

 

 

Pridáme prášok do pečiva a lyžicou premiešame.

V múke namočíme maslo a na hrubo ho nastrúhame.

 

 

Zmes dôkladne rukami premiešame a do stredu spravíme dierku.

Do stredu nasypeme práškový cukor a vanilkový cukor.

 

 

Potom pridáme vajce, kefír a lyžicou dobre vymiešame.

Rukou vymiesime hladké cesto.

 

 

Cesto preložíme na podložku, natrháme a vytvarujeme z neho guľky.

Potom cesto rozvaľkáme, na kraj nanesieme plnku, do tretiny prehneme a prstami zatlačíme.

 

 

Na dlhšej strane cesta spravíme zárezy (viď video) a zrolujeme.

Hotové rožky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

Plech vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme 20 minút.

Po upečení posypeme rožky cukrom a môžeme servírovať.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash